MyHeritage-delegasjonen kom nylig tilbake fra den tredje Tribal Quest-reisen. Denne gangen gikk reisen til Sibir, der de hjalp familier blant det nomadiske Nenets-folket med å dokumentere og bevare sin slektshistorie. Se bildene fra turen! Tribal Quest er MyHeritages initiativ for å hjelpe med å bevare familiehistorier over hele verden. Prosjektet har som mål å hjelpe slektsforsknings-interesserte i samfunn uten internett- og datatilgang med å bevare sin families historie for kommende generasjoner.

Det er ingen enkel kunst å drive slektsforskning når man kommer til middelalderen. Det er få bevarte nedskrevne kilder, og mange av de som eksisterte ble brent eler ødelagt i kriger og konflikter. Men det finnes håp! Dette blogginnlegget er skrevet av Danièle Cybulskie Hun er forfatteren bak  boka The Five-Minute Medievalist, og skriver også for bloggen Medievalists.net.

I dag er det Sankthans, men vet du hvorfor vi brenner bål i kveld? Hvorfor noen arrangerer barnebryllup? Eller grunnen til at mange kvinner pynter seg med blomster akkurat i kveld? Urtesanking og travle hekser I følge gammel folketro, var sankthansnatten den beste tiden å samle medisinske og magiske urter på.

Har du tatt en DNA-test? Fra i dag får du en helt ny prosentvis fremstilling av hvor slekten din kommer fra – fordelt på hele 42 etniske regioner! Dette er langt flere enn andre kommersielle DNA-tester tilbyr, og enkelte av regionene finner du kun på MyHeritage. Den oppgraderte DNA-rapporten, som vi kaller etnisitetsberegning, er inkludert uansett du bruker en MyHeritage DNA-test eller om du laster opp DNA-data fra en annen leverandør.

Vi har gode nyheter! Nå får du full oversikt over alle datasamlingene på MyHeritage på ett sted! Vår nye katalog over samlinger viser alle de indekserte kildene som er tilgjengelige i MyHeritage SuperSearch. Vi har lenge ønsket å gjøre noe med oversikten over datasamlingene våre. Det har vært på listen vår lenge, men vi fremskyndet det fordi mange av dere etterlyste en bedre oversikt.

Våren er i gang. Vintertøy skal pakkes bort, og sommerklærne skal ut fra lagringsplassen. Samtidig passer mange av oss på å ta en skikkelig vårrengjøring. Kanskje vi også skal rydde opp litt på vår egen MyHeritage-side…? For hos enkelte trengs det. Deriblant hos meg selv.Tove Irén Becker er journalist og gjesteblogger for MyHeritage Norge i tillegg til å drive med historiske spill.

Jennisara Sumiri ikke sine egne ører da sønnen Ted fortalte henne nyheten. Han hadde nylig tatt DNA-test, og da han fikk resultatene, fant han samtidig svaret på morens slektsgåte. Se videoen nedenfor!  Ted hadde fått et DNA-treff på MyHeritage. Han fikk et treff med en kvinne. Prosentandelen DNA de begge delte indikerte at hun var tanten hans. Kunne det være riktig?

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler