Dødsattester eller andre dokumenter som stadfester dødsfall svært viktig i slektsforskningen. Men hva skjer når dokumentasjonen ikke er tilgjengelig? Svaret kan være å finne en gravplass. Dette er et gjesteinnlegg av slektsforskeren Amie Bowser Tennant, som står bak bloggen The Genealogy Reporter  og også skriver for lisalouisecooke.com. Amie er aktivt engasjert i slektsforskning,og holder jevnlig foredrag om å bevare familearven til neste generasjon.

Legacy Family Tree og webinar-plattformen Legacy Family Tree Webinars er nå er en del av Myheritage-familien! Dette betyr at MyHeritage-brukere vil kunne få tilgang til Legacys web- og online-seminarer, og at hundre tusenvis av Legacy-brukere vil få tilgang til flere ressurser og verktøy. Lærerike webseminarer Legacy sine webseminarer, som startet opp i 2010, er en av de mest populære for å lære mer om slektsforskning.

Åtte milliarder er et stort tall. Så stort at de fleste av oss ikke greier å forestille oss det. Men det er nettopp så mange historiske kilder du nå søke blant på MyHeritage.no!  Søk etter dine forfedre i 8 milliarder dokumenter her Historiske dokumenter er essensielle for å finne og dokumentere informasjon om forfedre og formødre i slektstrærne våre. Og nå han du søke blant hele 8 milliarder dokumenter på MyHeritage!

MyHeritage-delegasjonen kom nylig tilbake fra den tredje Tribal Quest-reisen. Denne gangen gikk reisen til Sibir, der de hjalp familier blant det nomadiske Nenets-folket med å dokumentere og bevare sin slektshistorie. Se bildene fra turen! Tribal Quest er MyHeritages initiativ for å hjelpe med å bevare familiehistorier over hele verden. Prosjektet har som mål å hjelpe slektsforsknings-interesserte i samfunn uten internett- og datatilgang med å bevare sin families historie for kommende generasjoner.

Det er ingen enkel kunst å drive slektsforskning når man kommer til middelalderen. Det er få bevarte nedskrevne kilder, og mange av de som eksisterte ble brent eler ødelagt i kriger og konflikter. Men det finnes håp! Dette blogginnlegget er skrevet av Danièle Cybulskie Hun er forfatteren bak  boka The Five-Minute Medievalist, og skriver også for bloggen Medievalists.net.

I dag er det Sankthans, men vet du hvorfor vi brenner bål i kveld? Hvorfor noen arrangerer barnebryllup? Eller grunnen til at mange kvinner pynter seg med blomster akkurat i kveld? Urtesanking og travle hekser I følge gammel folketro, var sankthansnatten den beste tiden å samle medisinske og magiske urter på.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler