Bryr slektsforskere seg om arvegods fra tidligere generasjoner? Det enkle svaret er «ja og nei». Jeg har møtt folk som er villige til å gå gjennom ild og vann for å få tak i en ting som tilhørte en tippoldefar – mens andre er raske til å kaste «de gamle greiene». Denne bloggposten er skrevet av Joy Shivar, som er eieren av nettsiden JustaJoy.com, der antikvitetsforhandlere og andre kan spore opp atnitkviteter og gamle ting som er knyttet til familienavn.

Har du tatt en MyHeritage DNA-test eller lastet opp dine DNA-data til MyHeritage.no? Da har du fått en liste over dine DNA-matcher. Men hvordan leser du resultatene? Og hvordan er du slekt med dem du matcher med? Listen over DNA-matcher viser hvem du har felles DNA med, hvor mange prosent DNA dere har til felles og et autogenerert forslag til hvilket slektskap det kan være mellom dere.

Dødsattester eller andre dokumenter som stadfester dødsfall svært viktig i slektsforskningen. Men hva skjer når dokumentasjonen ikke er tilgjengelig? Svaret kan være å finne en gravplass. Dette er et gjesteinnlegg av slektsforskeren Amie Bowser Tennant, som står bak bloggen The Genealogy Reporter  og også skriver for lisalouisecooke.com. Amie er aktivt engasjert i slektsforskning,og holder jevnlig foredrag om å bevare familearven til neste generasjon.

Legacy Family Tree og webinar-plattformen Legacy Family Tree Webinars er nå er en del av Myheritage-familien! Dette betyr at MyHeritage-brukere vil kunne få tilgang til Legacys web- og online-seminarer, og at hundre tusenvis av Legacy-brukere vil få tilgang til flere ressurser og verktøy. Lærerike webseminarer Legacy sine webseminarer, som startet opp i 2010, er en av de mest populære for å lære mer om slektsforskning.

Åtte milliarder er et stort tall. Så stort at de fleste av oss ikke greier å forestille oss det. Men det er nettopp så mange historiske kilder du nå søke blant på MyHeritage.no!  Søk etter dine forfedre i 8 milliarder dokumenter her Historiske dokumenter er essensielle for å finne og dokumentere informasjon om forfedre og formødre i slektstrærne våre. Og nå han du søke blant hele 8 milliarder dokumenter på MyHeritage!

MyHeritage-delegasjonen kom nylig tilbake fra den tredje Tribal Quest-reisen. Denne gangen gikk reisen til Sibir, der de hjalp familier blant det nomadiske Nenets-folket med å dokumentere og bevare sin slektshistorie. Se bildene fra turen! Tribal Quest er MyHeritages initiativ for å hjelpe med å bevare familiehistorier over hele verden. Prosjektet har som mål å hjelpe slektsforsknings-interesserte i samfunn uten internett- og datatilgang med å bevare sin families historie for kommende generasjoner.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler