Sidebar

Filtrer kildene

21
lør, okt
6 Nye artikler

Noen ganger så får man tilgang til noen fotoskatter. Slik var det også når pappas fetter, Arvid Bjørkelund – kom på besøk til min farmor og overrakte en kopi av et dobbeltbryllup som sto på Bjørkelund den 7. august 1948. Hans far og onkel – hennes brødre. Bildet er av alle bryllupsgjestene som var der den dagen – en skatt, men også en nøtt.

Heldigvis for vår del – farmor, Ågot Brudvik f.

Johannes Nilsen Vestervik (1855-1943) var en kar som på mange måter var fargerik. Jeg har tidligere skrevet om at han hadde vært ute for lensmann – og at han en eller annen gang mellom 1900 og 1924 klarte å miste venstrehånden mens han fisket med dynamitt. Jeg kom over denne saken mens jeg bladde i arkivet etter lensmann på Varaldsøy – og måtte le litt for meg selv, selv om saken den gang nok var veldig alvorlig.

Selve diplomet og navnene så jeg på Ytre Arna Museum for noen år tilbake – men det skulle vise seg at min farfar Egil Arne Brudvik (1932-1995) selv satt på en kopi. Denne kopien fikk jeg av min farmor, og jeg har nå digitalisert denne og gjort den tilgjengelig for andre nedenfor.

Takken lød som følger:

«Herr Fabrikeier Jürg Jebsen!

Modtag vor oprigtige og dybtfølte Tak for den store og kjærkomne Gave De har skjænket os ved at lade opføre et smukt og værdigt Gudshus i vor Midte.

I februar 1919 så blir han syk – og blir innlagt på sykehus i England. Den 1. mars 1919 blir det funnet at han har moderat influensaangrep. Den 19. mai 1919 – litt under et år etter at han ankom England blir han sluppet ut fra hæren, krigen var over 11. november 1918 – og hans tjeneste er ikke lenger nødvendig.

Han kommer tilbake til Amerika og begynner arbeidet med å komme seg i gang – og nå treffer han godt.

Stor takk til alle bidragsytere

Det er mange som har bidratt med informasjon/kilder - noen av de som utpeker seg er: Arnfrid Dommersnæs Mæland, Rigmor Waler, Ann-Mary Engum, Wenche Hillstrand, Bjørn A. Løkken, Rune Thorstensen, Elin Galtung Lihaug, Lars Ove Wangensteen

Stor takk til alle bidragsytere

Det er mange som har bidratt med informasjon/kilder - noen av de som utpeker seg er: Arnfrid Dommersnæs Mæland, Rigmor Waler, Ann-Mary Engum, Wenche Hillstrand, Bjørn A. Løkken, Rune Thorstensen, Elin Galtung Lihaug, Lars Ove Wangensteen

Jeg satt og leste igjennom en gammel dagbok fra min tipp-tipp-oldefar Lars Nilsen Koppen (1839-1919) hvor jeg kom over en innføring datert 1895 hvor han skriver: «I Aaret 1895 Var Bror til min Kone her igjen i fra Amerika. Hans Navn Var Ole Johannessøn Hannisdal.». Jeg visste jeg hadde notert meg ned at han hadde dratt til USA, men jeg fikk lyst til å vite mer om ham når jeg da så at han i det minste hadde vært hjemme i Norge og besøkt sin søster ute på Koppen.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler