Sidebar

Filtrer kildene

21
lør, okt
6 Nye artikler

(født 16. februar 1830 på Borgøy i Tysvær, død 6. januar 1902 i Stavanger) var en norsk kunstmaler, kjent for sine særpregede skildringer av naturen i Ryfylke.

Hertervig dro i 1852 til Akademiet i Düsseldorf hvor han begynte sin utdanning med Hans Gude som lærer. Etter bare to år som kunststudent fikk han et utbrudd av sinnslidelsen schizofreni og flyttet tilbake til Stavanger-området. Denne sykdommen skulle vise seg i hans videre arbeider. Hverken en sjøtur til Middelhavet eller et opphold på Gaustad asyl kunne helbrede ham.

I mottaksjournalen fra Gaustad står følgende:

Mange spennende personer som dukker opp i slekten når en graver. Og ekstra gøy er det når personen har vært modell for den forfatteren jeg skrev oppgave om i ungdommen. Knut Hamsun har skrevet om handelsmannen Mack i flere bøker.

Den virkelige Mack, het Erasmus Benedicter Kjerskow Zahl. Han var tremenning til min tippoldefar. Han var fra Nordvika i Dønna, hvor faren Hans Hansen Zahl var handelsmann og gjestgiver.

Mikal Berntsen

Mikal Berntsen Høyland Sønn av Berent Tørresson Høiland og Maria Guttormsdatter Litle Undheim. Født på Høyland, Time, Rogaland. Han var kjøpmann og skipsreiar i Stavanger, i den fyrste tida saman med broren Erik. Flyttet til Stavanger 1835. Opprettet i 1842 sammen med broren Eirik firmaet E&M Berentsen, men gikk ut i 1849 i det han kjøpte Chr.Fried. Jacobsens eiendom ved torvet og drev skipsrederi og sildesalting.

Severin og broren Lars.. Sommeren 1914.

Sommeren 1914 kom Severin tilbake til Blomsterdalen på besøk. For første gang etter han reiste til Amerika i 1884. Broren, min oldefar Lars Ellevson Aadland tok han med rundt i bygden, og de reiste til Vestvikseter i Førde der de begge var født. Han talte også  i Førde kirke. Bedehuset i Blomsterdalen var pyntet til fest. De laget girlander av mjølbæris og lyngblomster.

Første innlegg er en ren avskrift. Dette er en liten historie om mine barns 7. tippoldefar.

Johan Bøckmann (født 1629 i Danmark, død 1701 i Larvik) var blant annet bergamtskriver, birkedommer i Larvik grevskap og direktør ved Kongsberg Sølvverk.

Han ble gift første gang omkring 1656 med Maria Schumacher (d. omkr. 1658), datter av rådmann i Roskilde Albert Aspsen Schumacher og Anne Schrøder. Den 18. september 1659 ble han gift med Maren Dorthea Nilsdatter (d.

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler