I dag mandag skal konservator Ola Grefstad og Johan G. Foss, leder i Fosen historielag, ut på en tre dagers «kulturhistorisk vandring» på Fosenhalvøya.

- Tre avsatte dager er lite i denne sammenhengen, så det blir ikke så veldig mye vi regner med å få med seg i denne omgangen.

Grefstad og Foss kommer vandrende med følgende spørsmål:

Mange av oss har opplevd å få mindre lagringsplass på den nye PC-en enn den gamle. Dette skyldes oftest at den gamle var utstyrt med tradisjonell harddisk, mens den nye er utstyrt med SSD.

Det var vanlig for fem år siden at selv rimelige bærbare PC-er ble levert med 500 GB harddisk, mens selv dyre PC-er leveres med halvparten så store SSD-er i dag.

Rolls-Royce har presentert en rocka «oldis-variant» av Phantom, før de lanserer sin Phantom VIII.

Denne var John Lennons.

Marijke Koger var en del av kunstnergruppen The Fool – og da John Lennon fant ut at han skulle gjøre noe med sin kull svarte Phantom V i 1966/67, foreslo kunstneren dekorasjoner som lignet på den «Rom-mønstrede» kjerra han hadde hjemme i Weybridge.

Mysen 1955: En gravid kvinne fra Røros reiser til Østfold for å jobbe på en bondegård i Eidsberg.

Den unge kvinnen er blitt satt bort av familien sin slik at hun kan føde sitt barn i skjul.

Kvinnen er blitt gravid utenfor ekteskapet, og i Norge på denne tiden forbindes det «å havne i uløkka» med stor skam. Barnet anses som «uekte».

Alex Arnott (27) bor til daglig i storbyen Minneapolis i Minnesota, den største av de «norske» statene i Amerika.

Det skal finnes over 4,5 millioner norskamerikanere.

Dette er åttende gang TV Norge henter «hjem» norskamerikanere, som får teste seg på norsk kultur og natur mens de reiser over hele landet. Det er i alt 12 deltakere, like mange av hvert kjønn.

Forskning er gjort ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo (UiO) og velferdsforskningsinstituttet NOVA ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

En ny studie viser at den eldste av søsknene tar lengre utdanning enn nummer to, nummer to tar lengre utdanning enn nummer tre - som igjen tar lengre utdanning enn nummer fire. Slik fortsetter det.

På årets utgave av bilutstillingen Villa D’Este sto det en nydelig 1955 Mercedes-Benz 300 SL i en skinnende sølvgrå farge, interiøret var i turkis, en farge som også går igjen på hjulkapslene.

Normalt sett er en slik SL sølvfarget. Men de fleste som kjøpte en ny Mercedes 300 SL var vel ikke det man kaller «normale folk».

Flere artikler …

Underkategorier

 

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler