I land over hele verden er kvinners forventede levealder høyere enn menns. Amerikanske forskere har brukt gamle data fra flere land for å finne ut hvorfor.

Det har nemlig ikke alltid vært sånn.

For noen hundre år siden kunne ikke kvinner forvente å leve lenger enn menn. I det hele tatt kunne ikke folk forvente å leve så lenge.

Les mer i VG

 

I Etiopias halvørken har vinden blåst over gammel sandstein og avdekket nye forvitrede rester av menneskets fortid.

Nordøst i nasjonalparken Yangudi Rassa har forskere fra USA, Spania og Tyskland funnet tenner og kjevebein fra det som trolig er enda en art blant menneskets tidlige formødre, hominidene. 

Denne nære slektningen er like gammel som sin kjente stamsøster Lucy, som ble funnet tre og en halv mil lengre sør i 1972.

Les mer i VG

 

Steinmann var den siste gjenlevende av de norske jødene som ble fraktet med Donau fra Oslo i retning konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i 1942. Han døde fredag, 91 år gammel.

Steinmann gjorde en stor innsats for å overbringe historien til nye generasjoner.

I 2012 ble han hedret med Kongens fortjenestmedalje.

Les mer i VG og barnebarnets minneord over ham

Det 70 år gamle mysteriet kan være oppklart, mener to nederlandske forfattere. I en ny bok avslører de hvem som trolig anga Anne Frank og hennes familie.

Anne Frank og hennes familie levde i skjul for nazistene i Amsterdam under andre verdenskrig. Mens de i to år levde skjult, skrev Anne Frank en dagbok – dagboken som ble kjent over hele verden etter krigen.

Les mer i VG

 

Ben Affleck skal ha bedt produsentene for TV-programmet «Finding your roots» om ikke å nevne at en av hans forfedre var slaveeier.

Det kommer frem i en e-post-korrespondanse etter hackingen av mediegiganten Sony som nylig ble publisert via WikiLeaks, skriver avisen The Guardian.

Les mer i VG

 

 

Kiesza (26) - med norsk bestefar - ble den store vinneren under helgens kanadiske svar på Grammy, Juno Awards.

Hele tre priser og kveldens mestvinnende. Det ble fasiten for Kieza fra Calgary - med Ellestad til etternavn - under utdelingen som fant sted i FirstOntario Center i Hamilton lørdag kveld.

Les mer i VG

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler