27. februar 1980 var de to danske guttene Palle og Lars på båttur med Maersk-skipet Kristine Maersk.

Duoen reiste fra USA til den persiske gulfen, og under ferden kastet de ut fem flaskepost i vannet.

Knapt 36 år etter har en av flaskepostene dukket opp sør i Mosambik, og mange danske medier kastet seg ut i jakten på Palle og Lars.

Torsdag 1. desember 1955 ble syersken Rosa Parks (42) arrestert i Montgomery, Alabama. Hun hadde nektet å følge bussjåførens pålegg om å gi setet sitt til en hvit mann.Arrestasjonen førte til en bussboikott som varte i over ett år og blir sett på som starten på slutten for raseskillet i USA. En av lederne for boikotten var den unge presten Martin Luther King jr (26).

LETER ETTER SIN MAMMA: Marcus har laget denne plakaten for å få hjelp til å finne sine biologiske foreldre. Foto: Privat.

I 1996 kom lille Marcus Vestergaard Pedersen til verden i Aarhus i Danmark. Men det var én ting som ikke stemte da den blonde familien fikk sitt nyeste familiemedlem – lille Marcus var nemlig mørkere enn resten av familien, og ble født med sort hår.

Les mer på TV2

Stadig flere ønsker å spore opp helt unike detaljer fra hjemstedet der bunaden deres tilhører. Det kan føre til nye broderier, stoffer og farger på flere av de allerede kjente bunadene i Norge.

I utgangspunktet har jo interessen for slektsforskning generelt vokst voldsomt de siste årene. Folk er ute etter å finne røttene sine, og gjerne ned i detaljnivå. Derfor løftes gamle drakter og bunader opp og tas i bruk.

Les mer på TV2 

Cryos International er verdens største sædbank, og sender sæd til over 70 land med slagordet «Congratulations it’s a Viking». Kvinner kan surfe seg gjennom hundrevis av potensielle donorer, velge ut den de foretrekker, legge dem i handlekurven og bestille sæd direkte fra nettsiden – så få det tilsendt i en frossen beholder.

Det gjør nettsiden sammenlignbar med en hvilken som helst annen shopping- eller datingside.

Les mer på TV2s sider

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler