Fantasin skenar...

… hur gör man då? Går det att komma längre tillbaka i släkten, eller tar det slut där?

fb1

Husförhörslängderna gör ju helt klart livet enklare för dagens släktforskare. De innehåller uppgifter om alla invånarna i en församling, by för by… ner till familjenivå. De är en sammanfattning av födelse, vigsel, flyttlängder och dödsböcker… skulle man kunna säga, och visar hur familjen på en speciell adress såg ut vid en viss tidpunkt.

Min mormors far Karl Emil Falk var född i Guldsmedshyttan 1867 men flyttade runt en hel del under sina barndoms år. Första året nere i Närke, på Haddebo bruk, sedan runt i Guldsmedhyttan, ett tag under 1875 var han med familjen uppe i Nederkalix, sedan hem till Guldsmedshyttan igen. I nästan 4 år bodde dom i Bångbro, Ljusnarsberg när han med familjen, den 9 juni 1880 flyttade till ett litet torp ute i skogen, Nedre Rösjötorp.

Det finns en sida på nätet där du kan hitta många av dina släktingars porträtt. Jag sökte härom dagen på det sätt där man laddar upp en gedcom-fil och fick 9 träffar. Bl.a. min morfar där det blev 2 träffar. Det ena var ett ungdomsporträtt som jag har förut, även på papper men det andra hade jag inte sett. Där fick jag också lite mer information om honom som jag inte hade förut.

Har ju tidigare skrivit om min mormors far Karl Emil och min jakt på hans okända far. Också om den Facebookgrupp jag startat för hans ättlingar. Nu har jag börjat leta ”nyare” släktingar till en av hans systrar, Anna Olivia Falk, gift Rydelius, som också hon var född ”oäkta” den 14 mars 1873. Hon och Karl Emil hade samma mor men med största sannolikhet olika fäder.

Nu är helgerna snart över och jag återkommer med inlägg här i bloggen. Jag hoppas att ni haft det bra under Jul och Nyår trots att det var korta helger den här gången.

Jag läste i senaste numret av Diskulogen om kartfunktionen i Disgen. Har använt den lite sporadiskt förut men nu när det stod mer om den så har jag provat mer ingående. Det är väldigt spännande och intressant att jobba med kartor.

Tänkte här visa lite bilder på mig själv som barn

Är född 1958 i Lindesberg, mitt i sommaren och dessa foton är tagna under mitt första levnadsår. Det fjärde fotot lär ska var mina första steg här i livet, på min 1-årsdag. dessutom.

skanna0002skanna0008skanna0009skanna0010skanna0006skanna0012

Idag, aldeles nyss spräckte ni 40.000 visningar här på bloggen. Tack för att ni vill läsa mina små inlägg och jag hoppas ni fortsätter följa min blogg. Anmäl gärna att du vill följa mig, titta i högerkolumnen, där kan du klicka och då får du ett mail varje gång ett nytt inlägg dyker upp.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler