Det har nu gått 4 veckor sedan vi hade vår släktträff i Vasselhyttan för att fira mormors far Karl Emil Falks 150-årsdag.

Jag vet inte, men det känns liksom lite tomt så här efteråt. Det var så mycket att planera, eller ja kanske inte så jättemycket, men en del i alla fall. Det var ändå mycket förväntningar och spänning som byggdes upp under planeringstiden, som var nästan ett år.

Min mormors far, Karl Emil Falk, som jag skrivit om många gånger förut här i bloggen, dog den 9 februari 1938 av Tarmkräfta (numera heter det tarmcancer). Han hade kämpat på många år med många barn, två hustrur där den första, Emma Holm, dog bara 35 år gammal av Lungsot. 4 av hans 11 barn nådde aldrig vuxen ålder. En gosse som aldrig blev döpt och namngiven blev bara 14 dagar gammal.

Tänkte rapportera lite om hur det går med den kommande släktträffen som jag och tre av mina tremänningar försöker ordna i sommar. Har skrivit om det förut men nu börjar det dra ihop sig lite mer. Vi har ordnat med plats, Vasselhyttans bygdegård. Vi har skickat ut inbjudningar både via Facebook-gruppen och via vanlig snigelpost till dom som inte har Facebook. Anmälningarna börjar komma in så smått.

Fantasin skenar...

… hur gör man då? Går det att komma längre tillbaka i släkten, eller tar det slut där?

fb1

Husförhörslängderna gör ju helt klart livet enklare för dagens släktforskare. De innehåller uppgifter om alla invånarna i en församling, by för by… ner till familjenivå. De är en sammanfattning av födelse, vigsel, flyttlängder och dödsböcker… skulle man kunna säga, och visar hur familjen på en speciell adress såg ut vid en viss tidpunkt.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler