Det finns en sida på nätet där du kan hitta många av dina släktingars porträtt. Jag sökte härom dagen på det sätt där man laddar upp en gedcom-fil och fick 9 träffar. Bl.a. min morfar där det blev 2 träffar. Det ena var ett ungdomsporträtt som jag har förut, även på papper men det andra hade jag inte sett. Där fick jag också lite mer information om honom som jag inte hade förut.

Har ju tidigare skrivit om min mormors far Karl Emil och min jakt på hans okända far. Också om den Facebookgrupp jag startat för hans ättlingar. Nu har jag börjat leta ”nyare” släktingar till en av hans systrar, Anna Olivia Falk, gift Rydelius, som också hon var född ”oäkta” den 14 mars 1873. Hon och Karl Emil hade samma mor men med största sannolikhet olika fäder.

Nu är helgerna snart över och jag återkommer med inlägg här i bloggen. Jag hoppas att ni haft det bra under Jul och Nyår trots att det var korta helger den här gången.

Jag läste i senaste numret av Diskulogen om kartfunktionen i Disgen. Har använt den lite sporadiskt förut men nu när det stod mer om den så har jag provat mer ingående. Det är väldigt spännande och intressant att jobba med kartor.

Tänkte här visa lite bilder på mig själv som barn

Är född 1958 i Lindesberg, mitt i sommaren och dessa foton är tagna under mitt första levnadsår. Det fjärde fotot lär ska var mina första steg här i livet, på min 1-årsdag. dessutom.

skanna0002skanna0008skanna0009skanna0010skanna0006skanna0012

Idag, aldeles nyss spräckte ni 40.000 visningar här på bloggen. Tack för att ni vill läsa mina små inlägg och jag hoppas ni fortsätter följa min blogg. Anmäl gärna att du vill följa mig, titta i högerkolumnen, där kan du klicka och då får du ett mail varje gång ett nytt inlägg dyker upp.

Jag har en kvinna, Elisabeth Götlida Snäll som 1909 fick en oäkta son, Per Gunnar. 1913 gifte hon sig med en Johan Arvid Almgren som när dom gifte sig anmälde sig som fader till Per Gunnar. Tyckte det var lite konstigt, eller hur, när dom inte gifte sig förrän 5 år efter att barnet föddes.

I vanliga fall brukar det ju nästan vara omöjligt att få tag på en fader till ett oäkta barn.

Jag skrev ju för en månad sedan att jag kanske skulle ta ett abonnemang igen på SVAR. Strax därefter gjorde jag det. Har inte haft något abonnemang på säkert 2-2,5 år så det var väl på tiden. Och nu när jag har tillgång till SVAR:s alla kyrkböcker m.m. så har jag suttit här vid datorn betydligt mer än dom senaste två åren. Fast jag satt rätt länge förut också så då förstår ni att nu är det läääänge.

Flere artikler …