Sidebar

Filtrer kildene

24
tir, okt
3 Nye artikler

Detta är ett gästinlägg av Paul Woodbury, en seniorforskare hos våra forskningspartners, Legacy Tree Genealogists. Detta globala, genealogiska forskningsföretaget har omfattande kunskaper i att kombinera genetisk genealogi med traditionell släktforskning, och de kan lösa praktiskt taget alla svårigheter på vägen. För att veta mer om Legacy Tree-tjänsterna och dess forskargrupp, besök

Har du någonsin undrat hur vardagliga föremål såg ut, för många år sedan? Vissa saker som vi använder varje dag, är så vanliga att det är svårt att föreställa sig hur de såg ut då de först uppfanns.

Ta till exempel solglasögon som används för att blockera solen och skydda våra ögon från skadliga UV-strålar. Tonade linser experimenterades det med först i mitten av 1700-talet.

Susie W, 39 år, har varit medlem på MyHeritage sedan december 2015. Hon växte upp med sin mamma på Papua Nya Guinea. Hon är nu gift med sex barn. Under sin uppväxttid kände Susie alltid att hon uppförde sig annorlunda än resten av sina syskon och att hon inte såg likadan ut som dom. Hon frågade sin mamma om sina rötter, men mamman svarade alltid att Susie var lik sin mormor, som hon inte kände.

Detta är ett gästinlägg av Joy Shivar, ägare till JustaJoy.com – en webbplats som liknar en anslagstavla, där man kan söka på efternamn, som används av antikhandlare och andra, för att nå ut till familjemedlemmar. Med tusentals orginalobjekt som är associerade med mer än 100.000 efternamn, har JustaJoy blivit störst i världen med att matcha antikviteter och artefakter med de ursprungliga familjerna.

Vi är glada att kunna presentera en ny bok av Yvette Manessis Corporon – Emmy-prisvinnare, skribent, producent och författare – med titeln: Something Beautiful Happened (Någonting vackert hände): En historia om överlevnad och mod.

I sin nya bok reflekterar Yvette över sin familjs historia och konfronterar med frågor om hjältemod och moderskap i generationer tillbaka, och tyvärr även rasism och påföljande tragedier som fortfarande finns i denna dag.

MyHeritage på släktforskarmässa

Förra helgen var det släktforskarmässa i Halmstad där MyHeritage var på plats med en monter. Vi var tre personer från MyHeritage som åkte till Halmstad för att prata med folk, svara på frågor, lyssna på spännande familjehistorier, hjälpa till med att teckna abonnemang, sälja och utföra DNA-tester. Jag har aldrig varit i Halmstad förut och fick ett positivt intryck av den pittoreska stämningen, de trevliga människorna och även den fantastiska entusiasmen och nyfikenheten vi blev bemötta av.

Som många av er vet, blev Houston nyligen träffad av orkanen Harvey, som blev Tropical Storm Harvey, och som sedan har flyttat sig ut från Houston. MyHeritage använder FTDNA-labbet som ligger i Houston. Tack och lov är alla anställda som arbetar i DNA-labbet i säkerhet. Labbet, liksom alla DNA-prover, är helt intakta. DNA-labbet ligger på 8: e våningen i en höghusbyggnad, som sträcker sig högt över marknivå.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler