Även om var och en av oss får lika stora mängder DNA från var och en av våra föräldrar – hälften från vår mor och hälften från vår far – kan vi ändå likna den ena föräldern mer än den andra. Det som bestämmer vårt utseende och huruvida vi liknar en förälder eller båda våra föräldrar, är den exakta blandningen av gener vi mottar från var och en av föräldrarna och om de innehåller dominerande eller recessiva egenskaper.

För att fira vår senaste milstolpe – 8 miljarder historiska register på SuperSearch – är vi glada att kunna meddela att alla våra stora folkräkningssamlingar från USA, Storbritannien och Irland, Kanada och Norden, är gratis för alla användare under en vecka!

Från och med måndag 14 augusti, och under en vecka, krävs inget dataabonnemang, och du kan söka igenom denna guldgruva av folkräkningsregister helt gratis.

Hur mycket är egentligen 8 miljarder? 8 miljarder sekunder är 2 222 222 timmar, 92 592 dagar eller 253 år. Enligt de senaste undersökningarna kommer världsbefolkningen att nå 8 miljarder människor inom 6 år, i USA kollar folk i sina telefoner 8 miljarder gånger per dag och svenskarna har fortfarande kvar 8 miljarder kronor i plånböckerna, som måste lösas in innan de gamla sedlarna blir ogiltiga.

Kräftpremiären ligger runt hörnet, men varifrån kommer traditionen med kräftskiva egentligen?

En kräftskiva eller ett kräftkalas, är en traditionell svensk fest i samband med kräftfiskesäsongen under sensommaren och hösten. Ordet ”skiva” tror man har sammanhäng med ”bordsskiva”, alltså att man själv hämtar mat och dryck direkt från bordet,  likt bufféservering.

Tidigare fanns en lag i Sverige, som sa när under året kräftan var lovlig att fiskas.

Vi är förtjusta över att kunna offentliggöra lanseringen av vår nya och förbättrade DNA-etnicitetsuppskattning. MyHeritage DNA förser nu användare med procentbaserad uppskattning av deras etnicitetsursprung som täcker 42 etniska regioner, fler än något annat större DNA-företag och där många av dem bara finns tillgängliga hos MyHeritage. Etnicitetsuppskattningen presenteras i ett originellt och fängslande format som inte bara gör det intressant utan även roligt att se och del.

Hos MyHeritage strävar vi efter att kontinuerligt förbättra vår matchningsteknik för att göra släkthistorik enklare och mer tillgänglig för våra användare. Ett av våra främsta mål är att främja mer kollaborativ släktforskning och att låta våra användare dra nytta av fördelarna, för att de ska kunna dela med sig och lära av varandra, och spara mängder av tid och arbete genom att inte behöva göra om sådant som andra redan gjort.

Vi är glada att kunna presentera våra nya förbättrade sidor för Upptäckter som ger Smart Matchningar och Record Matchningar. De nya sidorna är lättare att använda, mer konsekventa och de fungerar även bra på mobila enheter. De nya sidorna är också betydligt snabbare.

Vi presenterar här en heltäckande beskrivning av de nya sidorna. Vi rekommenderar att du tar dig tid att granska innehållet då informationen nedan kan beväpna dig med användbar kunskap som hjälper dig att få ut mesta möjliga av dina matchningar och utnyttja den fulla kraften av MyHeritage plattform.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler