Det danske riksarkivet leder prosjektet Multigenerasjonsregisteret, som skal identifisere familierelasjoner for alle personer født i Danmark fra 1920 til nå. Nå tar prosjektet i bruk kunstig intelligens for raskere å trekke ut slektshistorisk informasjon fra håndskrene kilder.
Med 38 millioner...
I Arkivverket og Nasjonalbibliotekets nye fjellanlegg i Mo i Rana skal den norske kulturarven bevares trygt de neste tusen årene ved hjelp av avanserte tekniske løsninger. Nå står det enorme anlegget klart, og tirsdag 31. januar ble det åpnet av kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.
Ikke overraskende tar det lenger og lenger tid mellom hvert nye tilskudd til den søkbare utgaven av 1920-tellingen. Det er en stor jobb som er gjort og gjøres og mange av de større byene er ekstra tidkrevende å få digitalisert.
Christiania var byen, men livet var på reise. Peter Andreas Munch ble født i Christiania, som i dag er kjent som Oslo, i 1810 og bodde der gjennom hele sin barndom og ungdom. Han skulle etterhvert bli en pioner innen norsk folkeminneforskning og hans arbeid hadde en...
Gedcom står for GEnealogical Data COMMunication (genealogisk datakommunikasjon) og er din beste venn dersom du ønsker å bytte fra et slektsprogram til et annet. Alle slektsprogram organiserer all informasjonen du legger inn på sin måte, men heldigvis finnes det en standard som alle slektsprogrammene forstår, nemlig Gedcom.
Det kan være utfordrende å skulle lese gammel håndskrift i historiske dokumenter, spesielt hvis håndskriften er vanskelig å tolke eller hvis dokumentet...