Danske politietterlysninger fra 1867-1930 nå på nett!

Selv om det kanskje ikke er det morsomste å ha et familiemedlem på kant med loven, så gir det i det minste en spennende slektshistorie i slektstreet til kommende generasjoner. Nå har danskene digitalisert politiets etterlyste for perioden 1867-1930.

Nå kan de som har lyst søke i en database over alle som ble etterlyst av dansk politi over en periode av 63 år. Databasen inneholder en grundig beskrivelse av den etterlystes fysiske utseende, samt hva de var etterlyst for. 

Den som har registrerte kriminelle i slekten tilbake til forrige århundreskifte har nok erfart at de vet mer om den kriminelle enn om personens brødre og søstre. Det er et paradoks at det gjerne er de fremst i samfunnet eller de som er på kant med loven som har blitt mest detaljert beskrevet i kildene for ettertiden.

Digitalisert ved hjelp av frivillige
Som så mange andre slektshistoriske kilder har også «Politiets efterretninger fra 1867-1930» blitt digitalisert og lagt ut på nett ved hjelp av innsatsen fra frivillige. 

Etterlysningene kom ut omtrent hver eneste dag og ble deretter innbundet i store bøker. Bøkene har blitt delt opp i 1-5 sides PDFer slik at de blir mer brukervennlig på nett. Totalt er det snakk om 15 140 pdf-filer som nå er søkbare på nett. 

Søk selv i etterlysningene
Via søkestiden til Københavns statsarkiv kan du søke i databasen over etterlyste. Via avansert søk kan du velge om du kun vil søke etter etterlyste eller også gjøre søk i øvrige databaser hos Københavns statsarkiv samtidig.