Hvordan utforske et liv?

Fra venstre: Espen Ytreberg og Selma Lønning Aarø. Foto: Universitetet i Oslo. Foto: © Agnete Brun

Går du med tanken på å dykke dypere ned i livshistorien til en enkelt slektning? Hvilken sjanger skal man egentlig velge når man fører deres liv i pennen? Må man skrive en faktabasert biografi eller kan man krydre litt fiksjon inn i teksten?

Mange slektsforskere treffer på enkeltpersoner i slekten som har levd et liv som har vært litt utenom det vanlige. Kan man leke seg med fiksjon og fakta?

Annonse

Tirsdag 4. februar møtes Espen Ytreberg og Selma Lønning Aarø til samtale med Mona Ringvej. De skal snakke mer om hvilke ulike muligheter valg av sjanger gir.

Hvilke ulike muligheter gir valg av sjanger til å utforske fortidens levde liv? Er det sånn at man har biografien og det faktiske på den ene siden og romanen og det mulige på den andre, eller er det mer komplekst enn som så?

Espen Ytreberg har valgt både fiksjon og fakta i sine bøker om Roald Amundsens liv. Selma Lønning Aarø valgte historisk roman som sjanger, da hun skrev om Anna Munch i 2016.

Samtalen mellom de tre kan kanskje være forløsende for de skriveideer du måtte ha om egne eller andre forfedre.

Tirsdag 4. februar møtes de tre på Nasjonalbiblioteket og du kan delta som publikum helt gratis. Her kan du lese mer om arrangementet som starter klokken 18.00. Det er Norsk biografisk selskap og Nasjonalbiblioteket som står som arrangører.

Vises også på nett

Har du ikke mulighet til å delta i egen person, kan du følge med helt gratis via nettet. Lenken under tar deg med til direkteoverføring av Nasjonalbibliotekets arrangement «Hvordan utforske et liv?»

https://mediasite.nb.no/Mediasite/Play/c60ef7743cf4452d9e3d5ce2d89a64c21d
(Sendingen starter 4. februar, klokken 18.00 og varer i ca. 1,5 time)