Sidebar

Filtrer kildene

20
man, nov
3 Nye artikler

Norge ble i dag valgt inn som medlem av Unescos prestisjetunge verdensarvkomité. Norges delegasjon til komiteen blir ledet av riksantikvar Jørn Holme og fagdirektør Berit Lein i Miljødirektoratet.

Verdensarvkomiteen bestemmer verdensarvlisten med klodens viktigste kultur- og naturarvsteder. Komiteen blir regnet som en prestisjetung komité i FN-systemet.

Norge er medlem i verdensarvkomiteen for perioden 2017-2021.

Tov Johannesson Murukleiv var en stortyv fra Heddal i Telemark, som det fortsatt går historier om i distriktet.

Murukleiven var fryktet i hjemtraktene, og hadde stjålet på utallige gårder. Han reiste også rundt i andre bygder og stjal, og kom blant annet helt til Sverige. I tillegg klarte han til stadighet å rømme fra lensmenn og arrest.

En nasjonale gratis database som til en hver tid er oppdatert og inneholder de aller fleste publiserte dødsannonser i Norge (+95%).

For et par dager siden fikk jeg en epost fra en hyggelig dame, Hege, i Adstate AS. De er en bedrift som har digitale verktøy til begravelsesbyråene, som dødsannonser, minnesider mm. Nesten alle begravelsesbyråer i Norge (og nå også etterhvert Sverige) bruker deres løsninger for å lage dødsannonser til en avis, så de har en samleside for alle begravelsesbyråer.

Navnet skjemmer ingen, sies det, men når man sitter å forsker på slekter, så kan man begynne å lure. Noen navn er usigelige vakre, mens andre er litt uforståelig i vår tid.

Navneforsker Ivar Utne sier at; navn går ofte i 100-års sykluser eller der omkring. Derfor vil navn som var (mye) i bruk på begynnelsen av 1900-tallet passe godt nå.

Bestefar Nordahl Aubert Rødsand (Han hadde tre etternavn til navn han) var en av 17 søsken som ble født for rundt 100 år siden.

DNA-teamet hos MyHeriage består av en rekke talentfulle forskere som brenner for genetikk. Det arbeider med ett mål for øyet: å hjelpe MyHeritage-brukere å forstå hvor de kommer fra ved hjelp av DNA.  I dette blogginnlegget kan du bli bedre kjent med DNA-ekspertene våre.  Yaniv: Professor Yaniv Erlich er sjef for DNA-teamet vårt, og han er MyHeritages egen DNA-rockestjerne.

Nå er det enda enklere å utforske slektshistorien din mens du er på farta. Du kan laste opp og dele bilder rett fra telefonen eller nettbrettet, invitere familiemedlemmer og oppdatere treet ditt når slekta samles. Appen er tilgjengelig for både iOS og Android – til smarttelefoner og for nettbrett. Last ned MyHeritage-appen nå. Den oppdaterte versjonen av appen vår har ende flere nyttige funksjoner enn før.

Slektsforskerdagen gikk av stabelen med flotte og lærerike arrangementer over hele landet lørdag 28. oktober. I Oslo fant over 400 interesserte veien til Riksarkivet, der også vi i MyHeritage var på plass. Slektsforskerdagen er et høydepunkt i kalenderen for mange av oss som driver med slektsforskning. Dagen markeres med gratis arrangementer over hele landet, der slektsforskere, historikere og andre interesserte møtes for å lære, dele kunnskap og tips med hverandre.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler