19
fre, okt
14 Nye artikler

Redigert innlegg fra .17 august 2014

Foto: Laila N. Christiansen (bokhylla heime)

Bygdebøker hos meg…

Bygdebøker er en unik norsk ressurs. Ved å kombinere disse med de tilgjengelige folketellinger og kirkebøker, kommer vi langt i slektsforskningen.  (Husk å dobbeltsjekke det du finner, feil forekommer oftere enn du tror, også i nye bøker).

Det er flere nettsider som har oversikt over bygdebøker i Norge.

Jeg bruker blant annet:

Slekt og Datas Genelogiske ressurser – som i tillegg har mye annet av lenker til ressurser,Slekt1.no som også lister bygdebøker, blogger og nettsider, og har oversikt over slektsrelatert materiale for salg i bokhandelen.

Slik er historien MyHeritages grunnlegger og direktør Gilad Japhet kan ikke motstå en slektshistorie-utfordring. Nettopp derfor ble han spesielt interessert da han leste historien til en kvinne som heter Elda Bivas Gambash, som ba om hjelp på en israelsk Facebook-gruppe for de som elsker historie. I sitt innlegg beskrev Elda et mysterium, rene detektivhistorien, om hvordan hun i mange år hadde forsøkt, men aldri lykkes, å finne etterkommerne til den opprinnelige eieren av fyrstikkesken som hennes bestefar satte så stor pris på.

Historien I mars lanserte vi DNA Quest, et gratis initiativ for å hjelpe adopterte og deres biologiske familier med å gjenforenes ved hjelp av genetisk testing. Initiativet ble tatt utrolig godt i mot. MyHeritage-brukere delte sine letehistorier med oss, og også sine håp om fremtidige gjenforeninger, derigjennom å oppleve en følelse av tilhørighet. Vi tilbød følgelig tusener av gratis MyHeritage DNA-sett til deltagere som møtte kriteriene.

Denne høsten tilbyr vi to nye foredrag/kurs:

Fra fakta til slektshistorie. Dette foredraget/kurset vil gi deg konkrete tips om hvordan slektsopplysninger kan bli til en flott bok. Det gis tips om verktøy, metoder, kildeføring, bilder og opphavsrett.To omstreiferhistorier. I dette foredraget ser på to omstreiferhistorier – en fra rundt 1850, og en fra 1920-åra. Hva er årsaken til at disse personene ender opp som omstreifere? Hvilke kilder kan du finne dem i?

MyHeritage-venn og forfatter av boken “Something Beautiful Happened,” Yvette Corporon, besøkte nylig Fox and Friends-studio hvor hun avslørte DNA-test-resultatene for Pete Hegseth og Rachel Campos-Duffy – på direkten. Yvette brettet ut deres DNA-etnisitets-resultater og slektsforsknings-funn, som inkluderte fascinerende historiske dokumenter funnet av forsker-teamet fra MyHeritage. Se hele segmentet her: Pete Hegseths

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Gratis slektstavler