10
man, des
10 Nye artikler

MyHeritage DNA har nettopp hjulpet Steve Harveys personlige stylist, Will Phoenix, med å finne sine røtter på direkten. Will har alltid ønsket å vite mer om sitt opphav, spesielt hvor hans uvanlige etternavn, Phoenix, kommer fra. Han har alltid vært svært glad i etternavnet sitt, Phoenix ifølge gresk mytologi er en fugl med langt liv som gjenoppstår fra aske og får nytt liv.

Vi har fornøyelsen av å fortelle at vi har lagt til over 51 millioner nye historiske dokumenter i SuperSearch™ siden vår forrige oppdatering i oktober! Disse inkluderer oppdateringer av to av våre populære samlinger: Sweden Household Examination Books, 1860- 1947 og New York City Marriages collection, 1950 – 2017. Du finner ytterligere 19 splitter nye samlinger — og 14 av disse er fra amerikanske aviser.

Jula, når familien samles og har tid sammen, er en perfekt anledning for å vise frem slektstreet ditt. Og da bør det selvfølgelig fremstå på sitt aller beste! Her følger noen tips til hvordan du kan gjøre det meste ut av slektstreet ditt: Legg til bilder av alle i familietreet ditt.Scan og legg til gruppebilder og bilder av slektninger, hus og gårder på familiesiden dinMangler du bilder? Søk etter bilder i vår database!Gå gjennom slektstreet ditt på leting etter feil eller personer som har blitt registrert som «ukjent» ved å søke etter «ukjent» i søkefeltet i slektstreet ditt og oppdater informasjonen.

Jeg deltok på MyHeritage Live! i Oslo i helgen 2.-4. november 2018. Deltagere fra 28 nasjoner møttes til konferanse. Noen få utstillere var håndplukket av MyHeritage – deriblant meg. MyHeritag har nok flere «hjemmesittere» blant sine brukere – de som ikke nødvendigvis drar på møter eller kurs i slektsgransking, noe som gikk opp for meg da jeg tok en DNA test der. Disse ønsket jeg å nå ut til.

Redigert innlegg fra .17 august 2014

Foto: Laila N. Christiansen (bokhylla heime)

Bygdebøker hos meg…

Bygdebøker er en unik norsk ressurs. Ved å kombinere disse med de tilgjengelige folketellinger og kirkebøker, kommer vi langt i slektsforskningen.  (Husk å dobbeltsjekke det du finner, feil forekommer oftere enn du tror, også i nye bøker).

Det er flere nettsider som har oversikt over bygdebøker i Norge.

Jeg bruker blant annet:

Slekt og Datas Genelogiske ressurser – som i tillegg har mye annet av lenker til ressurser,Slekt1.no som også lister bygdebøker, blogger og nettsider, og har oversikt over slektsrelatert materiale for salg i bokhandelen.

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler