21
ons, mar
1 Nye artikler

Vi har den glede å fortelle at vi har foretatt en stor oppgradering av kromosomleseren på MyHeritage. Denne oppgraderingen styrker vår genetiske slektsforskning betydelig. Hvis du har tatt vår DNA-test eller lastet opp DNA-dataen din til MyHeritage vil du nå kunne bli en genetisk slektsforsker, for dermed bedre å kunne forstå hvordan du er beslektet med dine DNA-treff. I tillegg til detaljer fra slektstrær, slik som felles etternavn og delte Smart Matches, vil du kunne spore opp felles aner som du har arvet DNA-segmenter og DNA-treff etter.

Vi er stolte over å kunne fortelle at MyHeritage sitt vitenskapelige team – med vår fremste ekspert, Dr. Yaniv Erlich, i spissen – har publisert en banebrytende artikkel i Science, et av verdens mest innflytelsesrike, akademiske tidsskrifter. Forskningen ble utført i samarbeid med vitenskapsfolk ved Columbia University, the New York Genome Center, MIT og Harvard, og gir ny innsikt i de siste århundrenes ekteskap og migrasjon i Europa og Nord-Amerika, og den rollen gener spiller for levealder.

MyHeritage betyr søken etter nære og fjernere slektninger. Det er vår oppgave. Alltid handler det om familie, enten våre medlemmer verden rundt vil utforske sine familietrær eller sine egne DNA. Vi føler oss ekstra stolte når vi, ved hjelp av DNA-tester, gjenforener familiemedlemmer eller finner familiemedlemmer som ikke visste om hverandre. En av våre utrolige DNA-historier har vunnet den prestisjefylte Emmy-nyhetsprisen for «Å finne mamma», av fjernsynsjournalist Bob Buckley, Fox 8 WGHP i Nord Carolina.

Mange av dere som bruker MyHeritage DNA har spurt om å få bruke DNA-treff – så nå er det fritt frem og gratis! Dette tilbudet er dessuten fortsatt gratis for de som har lastet opp sin DNA-data til My Heritage. Det nye er altså at fra nå av er tjenesten også gratis for de som bruker MyHeritage DNA-tjenesten uten å være betalende abonnenter.

Vi gleder oss over å annonsere at vi har gjort store oppdateringer og forbedringer i DNA-matchingen vår. Alle som har tatt en MyHeritage DNA-test, og alle som har lastet opp DNA-data fra andre kilder vil nå få mer presise DNA matcher – flere matcher (rundt 10 ganger flere), færre falske positive matcher og mer spesifikke og riktige relasjonsestimater.

Til ære for julen, vil vi dele en koselig fortelling om et lite julemirakel. Det er Roswatha, en brukerne våre fra Tyskland, som har delt sin historie med oss. I julen for to år siden fikk hun en melding som endret livet hennes. Den var fra hennes bror – en bror hun trodde var dø.

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler