Sidebar

Filtrer kildene

20
man, nov
3 Nye artikler

DNA-teamet hos MyHeriage består av en rekke talentfulle forskere som brenner for genetikk. Det arbeider med ett mål for øyet: å hjelpe MyHeritage-brukere å forstå hvor de kommer fra ved hjelp av DNA.  I dette blogginnlegget kan du bli bedre kjent med DNA-ekspertene våre.  Yaniv: Professor Yaniv Erlich er sjef for DNA-teamet vårt, og han er MyHeritages egen DNA-rockestjerne.

Nå er det enda enklere å utforske slektshistorien din mens du er på farta. Du kan laste opp og dele bilder rett fra telefonen eller nettbrettet, invitere familiemedlemmer og oppdatere treet ditt når slekta samles. Appen er tilgjengelig for både iOS og Android – til smarttelefoner og for nettbrett. Last ned MyHeritage-appen nå. Den oppdaterte versjonen av appen vår har ende flere nyttige funksjoner enn før.

Slektsforskerdagen gikk av stabelen med flotte og lærerike arrangementer over hele landet lørdag 28. oktober. I Oslo fant over 400 interesserte veien til Riksarkivet, der også vi i MyHeritage var på plass. Slektsforskerdagen er et høydepunkt i kalenderen for mange av oss som driver med slektsforskning. Dagen markeres med gratis arrangementer over hele landet, der slektsforskere, historikere og andre interesserte møtes for å lære, dele kunnskap og tips med hverandre.

Du har tatt DNA-test og du har fått din etnisitetsoversikt. Men hvordan kan genetisk testing faktisk hjelpe deg med din slektsforskning? Hvor begynner du? Dette er en gjestepost skrevet av Paul Woodbury som er forsker hos vår forskningspartner Legacy Tree Genealogists. Legacy Tree Genealogists har som et internasjonalt byrå innenfor slektsforskning, stor ekspertise når det gjelder å kombinere genetisk slektsforskning med tradisjonell slektsforskning.

Bryr slektsforskere seg om arvegods fra tidligere generasjoner? Det enkle svaret er «ja og nei». Jeg har møtt folk som er villige til å gå gjennom ild og vann for å få tak i en ting som tilhørte en tippoldefar – mens andre er raske til å kaste «de gamle greiene». Denne bloggposten er skrevet av Joy Shivar, som er eieren av nettsiden JustaJoy.com, der antikvitetsforhandlere og andre kan spore opp atnitkviteter og gamle ting som er knyttet til familienavn.

Har du tatt en MyHeritage DNA-test eller lastet opp dine DNA-data til MyHeritage.no? Da har du fått en liste over dine DNA-matcher. Men hvordan leser du resultatene? Og hvordan er du slekt med dem du matcher med? Listen over DNA-matcher viser hvem du har felles DNA med, hvor mange prosent DNA dere har til felles og et autogenerert forslag til hvilket slektskap det kan være mellom dere.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler