Vi gleder oss over å annonsere at vi har gjort store oppdateringer og forbedringer i DNA-matchingen vår. Alle som har tatt en MyHeritage DNA-test, og alle som har lastet opp DNA-data fra andre kilder vil nå få mer presise DNA matcher – flere matcher (rundt 10 ganger flere), færre falske positive matcher og mer spesifikke og riktige relasjonsestimater.

Til ære for julen, vil vi dele en koselig fortelling om et lite julemirakel. Det er Roswatha, en brukerne våre fra Tyskland, som har delt sin historie med oss. I julen for to år siden fikk hun en melding som endret livet hennes. Den var fra hennes bror – en bror hun trodde var dø.

Har du utvandrere i slekta? Vi har nå lagt til en rekke nye passasjerlister fra de mest kjente havnene der norske immigranter først satte foten på amerikansk jord. Den nye datasamlingen er tilgjengelig for alle med dataabonnement på MyHeritage, og inkludere passasjerlistene fra  Ellis Island og andre områder i New York. Samlingen omfatter hele  8.27 milliarder historiske dokumenter fra perioden 1820 – 1957, og er en skattekiste for oss som har slekt «over there» – eller som er på jakt etter informasjon om forfedre som emigrerte til USA.

DNA-teamet hos MyHeriage består av en rekke talentfulle forskere som brenner for genetikk. Det arbeider med ett mål for øyet: å hjelpe MyHeritage-brukere å forstå hvor de kommer fra ved hjelp av DNA.  I dette blogginnlegget kan du bli bedre kjent med DNA-ekspertene våre.  Yaniv: Professor Yaniv Erlich er sjef for DNA-teamet vårt, og han er MyHeritages egen DNA-rockestjerne.

Nå er det enda enklere å utforske slektshistorien din mens du er på farta. Du kan laste opp og dele bilder rett fra telefonen eller nettbrettet, invitere familiemedlemmer og oppdatere treet ditt når slekta samles. Appen er tilgjengelig for både iOS og Android – til smarttelefoner og for nettbrett. Last ned MyHeritage-appen nå. Den oppdaterte versjonen av appen vår har ende flere nyttige funksjoner enn før.

Slektsforskerdagen gikk av stabelen med flotte og lærerike arrangementer over hele landet lørdag 28. oktober. I Oslo fant over 400 interesserte veien til Riksarkivet, der også vi i MyHeritage var på plass. Slektsforskerdagen er et høydepunkt i kalenderen for mange av oss som driver med slektsforskning. Dagen markeres med gratis arrangementer over hele landet, der slektsforskere, historikere og andre interesserte møtes for å lære, dele kunnskap og tips med hverandre.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler