25
fre, mai
0 Nye artikler

17. mai er rett rundt hjørnet og Walter Hafslo Qvam er i ferd med å klargjøre sin bunad før feiringen. Den flotte bunaden er fra Sogn. Da han var liten feiret oldebarnet til Peter Qvam, Walter, den 17. mai på tradisjonelt vis. Fra han var 11 til han var 19 år var han med i Speideren. Det medførte at han deltok på de aktivitetene som speiderne hadde.

Påmeldingsfristen er slutt for DNA Quest, vårt gratistilbud, hvor vi gir bort 15 000 MyHeritage DNA-sett til adopterte og biologiske familiemedlemmer av adopterte, for å hjelpe disse med å gjenforenes. Adopterte rundt om i verden har tatt imot dette prosjektet med åpne armer. De har også hjulpet oss med å spre nyheten, slik at vi ble i stand til å hjelpe flest mulig.

DNA-testing er et glimrende verktøy for å forske på din slektshistorie og er mer tilgjengelig enn noensinne. Ved hjelp av en enkel skraping på innsiden av kinnet med en vattpinne (ikke noe spytt eller blod involvert!) kan du motta en prosent-beregnet etnisitetskalkyle og finne hittil ukjente slektninger ved hjelp av DNA. Du kan også bekrefte og supplere familierelasjoner som du allerede vet om.

MyHeritage er Europas ledende genetiske slektsforsknings-organisasjon. Vi er også den fremste tjenesteleverandøren for DNA-treff (eng. DNA Matches) fra rundt om i verden. Det er ingen overdrivelse å si at ingen annen DNA-organisasjon ville kunnet tilrettelagt for en gjenforening som denne skildret nedenfor: En ganske ny MyHeritage DNA Match førte til gjenforeningen av to halvsøstre som bor tusenvis av kilometre fra hverandre: Tonny (70) i Australia og Janny (80) i Holland.

Du ba om det – og vi utviklet det for deg! Denne uken lanserte vi et Pedigree View (på norsk: Stamtavle-visning) modus for slektstrær, som svar på stor etterspørsel fra våre brukere. Mange brukere anså nettopp Pedigree View som deres mest ønskede MyHeritage funksjon, så vi er svært glade for å imøtekomme dette behovet. En Pedigree View inkluderer en hovedperson and hans eller hennes aner.

Vi har gått gjennom en god del begreper og konsepter så langt i vår Grunnleggende DNA-bloggserie. Her følger en ordliste som dels er ment som en oppsummering, dels som en nyttig referanse for bedre å forstå kommende kapitler. Hvis du har flere begreper som du mener burde inkluderes her, kan du gjerne skrive en kommentar nedenfor! Allele: A-en, T-en, G-en, eller C-en du arvet fra hver forelder på en gitt genetisk markør

MyHeritage legger stor vekt på tilbakemeldinger fra våre brukere. Vi forsøker å lytte så godt vi kan, for å kunne tilby best mulig brukeropplevelse innen slektshistorie-forskning. Vi lanserte nylig to nye funksjoner som ble etterlyst av våre brukere ved RootsTech-konferansen i Utah i februar (takk til Judy Russell, med flere!), for å gjøre det enklere å navigere DNA-match-listen.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler