Sidebar

Filtrer kildene

23
tor, nov
0 Nye artikler

For litt over to uker siden hadde Anita Krohn Traaseth, direktør i Innovasjon Norge og NRK-profilen Hans Olav Brenner aldri møtt hverandre. Nå eier de en tidligere prestegård sammen.

For Hans Olav Brenner handler det mest om historien som skjuler seg i veggene. I dagene før budfristen gikk ut fordypet han seg i bunkevis av skriftlige kilder hos Riksarkivet.

Rune Andersen har hele sitt komikerliv imitert andre mennesker på scenen.

Men når han nå lager sin hittil vanskeligste og viktigste forestilling skal den handle om han selv.

Sentralt i forestilling som er kalt «Lykkeliten», er de vonde opplevelsene han og hans tre søstre har fra barndommen med en voldelig far.

Slektsforskning blir stadig mer populært, og to ganger i måneden tilbyr Moss Historielag gratis gravehjelp. Den første tirsdagen hver måned er interesserte velkommen til Moss bibliotek, den tredje tirsdagen hver måned ytes slektsførstehjelpen i historielagets bygning, Justus, på Orkerød på Jeløy.

Det er sjelden jeg ser nyproduserte utstillinger i dag som har en så klassisk form og verken inneholder interaktive elementer, personlige historier eller tegn på at den skoltesamiske befolkningen har vært med på å lage utstillingen (det kan de godt ha vært, selv om det ikke synes i resultatet).

Dette er ellers sterke trender innen utstillingsutvikling i dag.

Tro ikke at alle i Norge heier på Cecilia Brækhus i duellen mot svenske Mikaela Laurén.

Når Brækhus lørdag setter VM-titlene på spill, er det faktisk en svensk-norsk motstander som venter i Stokke.

– Min mormor, Marie, kommer fra Bergen, og jeg har veldig mange slektninger fra Os, på Haugalandet og i Drammen.

I dag mandag skal konservator Ola Grefstad og Johan G. Foss, leder i Fosen historielag, ut på en tre dagers «kulturhistorisk vandring» på Fosenhalvøya.

- Tre avsatte dager er lite i denne sammenhengen, så det blir ikke så veldig mye vi regner med å få med seg i denne omgangen.

Grefstad og Foss kommer vandrende med følgende spørsmål:

Mange av oss har opplevd å få mindre lagringsplass på den nye PC-en enn den gamle. Dette skyldes oftest at den gamle var utstyrt med tradisjonell harddisk, mens den nye er utstyrt med SSD.

Det var vanlig for fem år siden at selv rimelige bærbare PC-er ble levert med 500 GB harddisk, mens selv dyre PC-er leveres med halvparten så store SSD-er i dag.

Flere artikler …

Underkategorier

 

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler