20
tor, sep
10 Nye artikler

Slektsforskning blir stadig mer populært, og to ganger i måneden tilbyr Moss Historielag gratis gravehjelp. Den første tirsdagen hver måned er interesserte velkommen til Moss bibliotek, den tredje tirsdagen hver måned ytes slektsførstehjelpen i historielagets bygning, Justus, på Orkerød på Jeløy.

Det er sjelden jeg ser nyproduserte utstillinger i dag som har en så klassisk form og verken inneholder interaktive elementer, personlige historier eller tegn på at den skoltesamiske befolkningen har vært med på å lage utstillingen (det kan de godt ha vært, selv om det ikke synes i resultatet).

Dette er ellers sterke trender innen utstillingsutvikling i dag.

Tro ikke at alle i Norge heier på Cecilia Brækhus i duellen mot svenske Mikaela Laurén.

Når Brækhus lørdag setter VM-titlene på spill, er det faktisk en svensk-norsk motstander som venter i Stokke.

– Min mormor, Marie, kommer fra Bergen, og jeg har veldig mange slektninger fra Os, på Haugalandet og i Drammen.

Stadig flere ønsker å spore opp helt unike detaljer fra hjemstedet der bunaden deres tilhører. Det kan føre til nye broderier, stoffer og farger på flere av de allerede kjente bunadene i Norge.

I utgangspunktet har jo interessen for slektsforskning generelt vokst voldsomt de siste årene. Folk er ute etter å finne røttene sine, og gjerne ned i detaljnivå. Derfor løftes gamle drakter og bunader opp og tas i bruk.

Les mer på TV2 

 

Fotograf Gunnar Berglind sjøl synes det er artig at andværingene er så interesserte i lokalhistorie og gamle bilder. Nå har han digitalisert 2.300 bilder fra sitt arkiv - med ulike bilder fra Andenes og Andøya.

– Jeg ser jo på Facebook at det er voldsom interesse for gamle bilder, som naturlig nok forteller mye om det som har vært både av utvikling, lokale personligheter og bygg.

Les mer i Vesterålen online

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Gratis slektstavler