En måned etter at Sophia skrev historie som verdens første menneskelig robot-innbygger i Saudi-Arabia håper hun at det kan bli familieliv for roboter også, melder BBC.

Under et intervju med Khaleej Times uttrykte roboten Sophia at hun også en dag kan få seg sin egen familie med barn. Få venner, bli berømt og en karriere.

Etter okkupasjonen begynte kampen om hvem som eier okkupasjonens historie.

Den pågår ennå, i stadig nye bøker.

Ulsteins bøker om Kompani Linge, om englandsfarten, svensketrafikken og etterretningstjenesten bygger på talløse turer langs kysten, opp i fjellene og inn i skogene for å lytte til dem som var med.

For litt over to uker siden hadde Anita Krohn Traaseth, direktør i Innovasjon Norge og NRK-profilen Hans Olav Brenner aldri møtt hverandre. Nå eier de en tidligere prestegård sammen.

For Hans Olav Brenner handler det mest om historien som skjuler seg i veggene. I dagene før budfristen gikk ut fordypet han seg i bunkevis av skriftlige kilder hos Riksarkivet.

Rune Andersen har hele sitt komikerliv imitert andre mennesker på scenen.

Men når han nå lager sin hittil vanskeligste og viktigste forestilling skal den handle om han selv.

Sentralt i forestilling som er kalt «Lykkeliten», er de vonde opplevelsene han og hans tre søstre har fra barndommen med en voldelig far.

Slektsforskning blir stadig mer populært, og to ganger i måneden tilbyr Moss Historielag gratis gravehjelp. Den første tirsdagen hver måned er interesserte velkommen til Moss bibliotek, den tredje tirsdagen hver måned ytes slektsførstehjelpen i historielagets bygning, Justus, på Orkerød på Jeløy.

Det er sjelden jeg ser nyproduserte utstillinger i dag som har en så klassisk form og verken inneholder interaktive elementer, personlige historier eller tegn på at den skoltesamiske befolkningen har vært med på å lage utstillingen (det kan de godt ha vært, selv om det ikke synes i resultatet).

Dette er ellers sterke trender innen utstillingsutvikling i dag.

Tro ikke at alle i Norge heier på Cecilia Brækhus i duellen mot svenske Mikaela Laurén.

Når Brækhus lørdag setter VM-titlene på spill, er det faktisk en svensk-norsk motstander som venter i Stokke.

– Min mormor, Marie, kommer fra Bergen, og jeg har veldig mange slektninger fra Os, på Haugalandet og i Drammen.

Flere artikler …

Underkategorier

 

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler