Bygdeboknemda overrakk første eksemplar av slektshistorien fra 1910 til 1950 til ordføreren.

I samarbeid med Hadsel historielag overakk Hadsel bygdeboknemnda første ekemplar av slektshistorien i Hadsel til ordfører Siv Dagny Aasvik. Bygdeboknemnda består av Lars Klæboe, Arvid Bræck, Sigmund Andreassen og Inger Anne Nergård. Men mannen som har trekt alle tråder og gjort store deler av arbeidet er Odd Bjørgan fra Stokmarknes. Han har tidligere drevet med slektsforskning og videreførte arbeidet med Hadsels slektshistorie i 2011.

Boken, Vesteraalske - Vesteraalens dampskipsselskab 1881-1988, er på 310 sider og spekket med flotte bilder. Boka har tatt tre år å lage og handler om historien og rutenettet til hvert av selskapets skip.

Vesteraalen Dampskibsselskap fusjonerte med Ofoten Dampskibsselskap i 1987. Det nye selskapet fikk navnet Ofoten og Vesteraalens Damskibsselskap.I 1988 fusjonerte de med Troms Dampskibsselskap og dannet Hurtigruten Group, som senere ble omdøpt til Hurtigruten ASA.

 

Fotograf Gunnar Berglind sjøl synes det er artig at andværingene er så interesserte i lokalhistorie og gamle bilder. Nå har han digitalisert 2.300 bilder fra sitt arkiv - med ulike bilder fra Andenes og Andøya.

– Jeg ser jo på Facebook at det er voldsom interesse for gamle bilder, som naturlig nok forteller mye om det som har vært både av utvikling, lokale personligheter og bygg.

Les mer i Vesterålen online

Denne gjengen ønsker å låne dine bilder for å få et bedre innblikk i Vesterålens historie.

Laila Johnsen, Odd Bjørgan og Sigmund Andreassen jobber med å samle inn bilder. De er ute etter bilder tatt før slutten av 1980-tallet i Hadsel kommune.

– Vi ønsker stedsbilder, bilder av folk i arbeid, foreningsbilder, bilder fra sosiale sammenhenger og så videre. Alt som forteller om livet i Hadsel, sier Johnsen.

Les mer på Vol.no

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler