Sidebar

Filtrer kildene

17
fre, nov
12 Nye artikler

Å beskrive klassereiser eller drive slektsforskning er populært i vår tid. En omvendt klassereise er derimot mer uvanlig, men det er det svarstadforfatteren Jørgen Sandberg beskriver.

Det er sine to foreldre Jørgen Sandberg har grepet fatt i og det er deres ferd fra Bergens beste borgerskap til småbrukerliv i Lardal han beskriver.

Arne Skau ved en haug med istykkerslått takstein og murstein, som har tilhørt Fresjeborgen.(Foto: Per Nyhus)

Gamle sagn og vandrehistorier skal en ikke uten videre trekke på skuldrene av.

Selv om de ofte har endret seg med generasjonene, avhengig av hvor gamle de er, kan de likevel inneholde kjerner av sannhet, skriver Per Nyhus i denne kommentaren.

Stavern historielag har gjort det til en tradisjon å gi ut kalender med historiske bilder.

– Tidligere år har det vært mange sort/hvitt bilder, men i år er det kun fargebilder, sier Hans Christian Hansen fra styret i historielaget.

Vi forsøker å hente fram bilder fra Stavern fra både nær og fjern fortid.

– Mine historier er jo fra Kvelde spesielt og Lågendalen generelt, men det er ingen tvil om at alle bygdesamfunn rundt om i Norge kan skilte med de samme opplevelsene.

Helt siden Bjørn Bergene kom ut med «Sladrehank og rompeløfter» i 1996 har publikum kunnet glede seg over kveldemannens muntre erindringer om livet på landsbygda på 50-tallet. Personlig og allmenngyldig, humoristisk og alvorlig.

 

I 1898 emigrerte Andrew Rupert Vesterberg fra Vilhelmina i Västerbotten i Sverige til Revelstoke i Canada. I 1910 giftet han seg med Annie Olsen fra Larvik.

Nå leter sønnesønnen, Robert Westerberg, etter spor av en grusom sykdom som siden besteforeldrenes giftemål har rammet folk i alle slektsledd i familien. Til sommeren vil han lete etter slekt og spor av sykdommen i Larvik.

Les mer i Østlands-Posten

MyHeritage lanserer unik teknologi for å finne dine røtter. Med den nye programvaren «Instant Discoveries™», som ble lansert for et par dager siden, tar det bare sekunder å oppdage forfedre og bygge et online familietre med mange slektninger. Det perfekte verktøyet når dere snakker om slekta i familiens juleselskap.

Les mer i Østlands-Posten

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler