Sidebar

Filtrer kildene

20
man, nov
3 Nye artikler

Forskning er gjort ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo (UiO) og velferdsforskningsinstituttet NOVA ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

En ny studie viser at den eldste av søsknene tar lengre utdanning enn nummer to, nummer to tar lengre utdanning enn nummer tre - som igjen tar lengre utdanning enn nummer fire. Slik fortsetter det.

Sagnet sier at min tipp-oldemor, som også er hans oldemor, skal ha hatt et hvalbein.

Hun skal ha brukt dette beinet til å vaske klær med i elva, sier Fremstad.

Han mener at dette beinet kan ha kommet fra den samme hvalen som nå er funnet i terrenget i et område hvor forfedrene kunne tenkes å ha oppholdt seg.

Onsdag åpner den 150 år gamle jernbanetrassen i Malvik igjen. Denne gang som tursti.

Vi har vært opptatte av det med formidling og å utvide opplevelsen med kultur og lokalhistorie. Derfor skal det totalt være åtte informasjonstavler langs stien.

Skoleelever, frivillige lag og organisasjoner har bidratt for å få til stien.

Maren «Mor Sletten» ble drept 6. april 1899.

I en villa på vestkanten i Oslo fant man nylig et halvt manus om Sletten-drapet, skrevet av Bjørnstjerne Bjørnson. Dikteren var svært engasjert i saken og skrev flere avisinnlegg.

Aftenposten har gått gjennom bevisene som peker mot Thorvald Sletten. Vi har saumfart gamle artikler på mikrofilm i Nasjonalbibliotekets arkiver og lest flere bøker om den mystiske drapssaken som opptok hele landet.

Femte påskedag i 1899 ble Maren «Mor» Sletten skutt to ganger i hodet. Pleiesønnen Thorvald Sletten (23) ble senere dømt til døden for drapet.

Den mystiske drapsgåten engasjerte en hel nasjon, deriblant Bjørnstjerne Bjørnson, kongen selv og statsministeren. Men hvordan kunne de vite svaret på hvem som drepte «Mor Sletten»?

Slik begynner historien om Norges kanskje mest omtalte drap.

Kulturminner kan være så mangt. Både hus, industribygg, fartøy, dyrket mark, gravhauger, jernvinner eller boplasser.

Et dokkehus, ei kran og en askeallé er blant kremen av de flere tusen kulturminnene i Trondheim.

Under ser du elleve eksempler på viktige kulturminner i Trondheim - som du kanskje ikke visste om.

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler