Sidebar

Filtrer kildene

22
ons, nov
0 Nye artikler

Etter å ha funnet en bok – skrevet på latin, trykket i tyske Greifswald en gang på 1650-tallet – ble Siw Charlotte Tangen fra Skedsmokorset veldig nysgjerrig.

– Jeg ryddet hjemme hos min far da jeg fant boka. Jeg husker også at vi hadde boka da jeg var liten jente, men ingen i familien kan svare på hvor den kommer fra, eller hva den inneholder, derfor håper jeg noen der ute kan hjelpe oss med svar, sier Tangen til rb.no.

Les mer på rb.no

Eva Liljan Løfsgaard har brukt mye tid på å skrive det som til slutt ble «Evas dagbøker», en bok på 371 sider, trykket i et opplag på 1.000 bøker på eget forlag.

Det var en dagbok som fikk fart på skrivingen.

– På 15-årsdagen min fikk jeg en nydelig dagbok av onkelen og tanten min. Da bestemte jeg meg for å skrive ned alt jeg opplevde, forteller Løfsgaard.

Bursdagen var 4. april 1942. Siden skrev hun daglig til hun var 25 år.

Les mer i Romerikes Blad

87 år gamle Eva Løfsgaard fra Sørumsand er hovedpersonen under Sørumfestivalens bokbad

 

Ullensaker: Akershusmuseets største frykt er at gamle bilder skal gå i søpla. Nå skal de redde forevigede tippoldeforeldre.

– Vi har forsøkt å gjøre dette i mange år, så vi gleder oss til å gå i gang, sier Liv- Heidi Solem, fotokonsulent ved Akershusmuseet. I ukene framover skal museet saumfare Romerike på jakt etter fotoskatter som ligger gjemt i skuffer, skap, i kjeller og på loft.

Les mer i Romerikes Blad

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler