Sidebar

Filtrer kildene

22
ons, nov
0 Nye artikler

 

Det blir stadig mer populært å lete etter sine røtter. Ved biblioteket er pågangen til tider så stor at de må avvise ivrige slektsgranskere.

– Vi har drevet arrangementet, Hvem tror du at du er, i fire år, men vi merker at interessen er blitt større den siste tiden, sier seksjonsleder for lokalhistorisk avdelingen ved Bergen Offentlige Bibliotek Lise Haaland.

Les mer i Bergensavisen

Gustav Brosing vandret opp og ned i de bergenske gater med sitt trofaste kamera.

Morten Heiselberg og Bjørn Bagge ved Universitetsbiblioteket er svært interessert i den fotografiske arven etter bergenseren Gustav Brosing (1908-1966).

– Brosings samling er veldig populær, for det er såpass ny historie, sier Heiselberg og forteller at Universitetsbiblioteket får mye ny informasjon fra publikum som kjenner igjen personer som er avbildet.

Les mer og se flere av bildene i Bergensavisen

 

Den unge bergenserinnen Magdalene Elisabeth Kroepelien Gran kom tett på verdensbegivenheter med kameraet sitt.

Året er 1914 og 20 år gamle Magdalene Elisabeth Kroepelien Gran gleder seg til årets sommerferie i Balestrand. De siste fire årene har faren, konsul Johan Gran, sendt familien til den vakre bygden i Sogn- og Fjordane. «Barna må få frisk luft og nyte naturen» sa faren og sendte dem av gårde.

Les mer i Bergensavisen

Mange vil nok hevde han fremstår i overkant opptatt av bilferger. Og da spesielt HSD-ferger. Harald Sætres faktabase og fotosamling savner sidestykke. Sånt blir det fort bok av.

Sætre gikk gjennom flere årganger med bedriftsbladet HSD-posten og HSDs årsmeldinger før han tok fatt på boken som nå er trykket i et opplag på 1000.

Oppvokst i Uskedalen ble Sætres store interesse for Hardanger Sunnhordlandsk Dampskibsselskap (HSD) skapt allerede i barneårene.

– Løp til kaien for å se med en gang jeg hørte fløyten gå utpå fjorden.

Med en bestefar ansatt i selskapet, ble det mange spennende turer til Jondal. Mange tiår senere gir han oss nå et innblikk i den verdenen han på fritiden har vært så intenst opptatt av.

– Har rundt 15 000 fartøybilder i samlingen min. Alt jeg hadde av papirbilder er også digitalisert, sier den pensjonerte bankfunksjonæren som nå er bosatt i Arna. Siste året er gått med til å systematisere alt han sitter med av fakta og billedmateriale.

Les artikkelen i Bergensavisen

 

Alle mennesker har en historie som er interessant, selv om de ikke tror det selv. De fleste tror jo ikke det, sier Karen Cecilie Heldal. Selv har hun jobbet mange år som journalist, de siste årene som frilanser. I tillegg har hun også drevet med salg og markedsføring.

Nå har hun skiftet beite og startet sitt eget firma som heter «Min Historie», der hun skal lage bøker med livshistorien til oss vanlige dødelige.

Les mer i Bergensavisen

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler