Sidebar

Filtrer kildene

17
fre, nov
12 Nye artikler

Mosvik historielag lanserte lørdag en ny utgave av en memoarbok fra 1909.

Boken er skrevet av Antonie Løchen (1850-1933), som opprinnelig var fra Sundnes i Inderøy, med en mor fra Vinje i Inderøy.

– Vi ble trigget av denne på grunn av at det er lokale historier fra Mosvik og Inderøy, forteller bibliotekar i Nord-Trøndelag fylkesbibliotek, Morten Olsen Haugen.

Roger Lyngstad har samlet folket og heimene i Kvam mellom tre permer.

Bygdeboknemnda for Stod, Kvam og Egge har i alt gitt ut fem bøker. Den allmenne historien for Stod, Kvam og Egge skal i alt bestå av tre bind. Bind I (til 1660) ble utgitt i 2006, og Bind II (1660-1860) utgitt i 2011.

På en liten gravstein på Levanger kirkegård står navnet: Vasili Andrejevitsj Rambovski. En gang ble det strødd jord fra Ukraina over dette gravsted.

Vi husker ham godt, mannen som vandret rundt i gatene på Levanger. Mange kjente ham da han løftet hånden mot lua og smilte til folk han traff. Men få kjente til forhistorien hans, og til det dramatiske og urettferdige livet som denne mannen opplevde i sine yngre år.

Les mer i Trønder-Avisa

 

Elen Schavland Gram er Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram sin tipp-tipp-tippoldemor. Nå har en stor jernplate med hennes navn dukket opp like ved stien som fører opp til Oftenåsen.

Jernplaten med navnet til Elen har duket opp like ved stien som går ovenfor Trana gård og videre til «brattstien» som fører opp til Oftenåsen, og er godt synlig for dem som passerer. Dette har naturlig nok ført til en del spekulasjoner og undring.

Les mer i Trønder-Avisa

 

På en nedstøvet låve i Nord-Trøndelag står en særdeles sjelden motorskatt fra 1920-tallet.

Innerst i låven på Renset i Snåsa står et sjeldent stykke motorhistorie. Bak nedstøvede landbruksredskaper står nemlig en Studebaker Dictator fra 1929. Bilen eies av Knut Ole Laake. Den er helt original, og har vært i familiens eie siden hans morfar kjøpte den av en grossist i Oslo tidlig på 30-tallet.

Les mer i Trønder-Avisa

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler