Sidebar

Filtrer kildene

22
ons, nov
0 Nye artikler

Bacalhau à Gomes de Sá ble oppfunnet av nettopp José Luis Gomes de Sá på 1800-tallet. Han var lei av å lage den samme typen bacalao hver gang han hadde venner og familie på besøk, derfor fant han opp sin egen oppskrift.

- Han ville bruke de samme ingrediensene som i bolinhos, den retten han brukte å lage, men han ville sette det hele sammen på en annen måte, forklarer Tiago Lopes.

 

Mye har blitt skrevet, men ennå finnes det fortellinger fra andre verdenskrig vi ikke har hørt, og bilder som kan deles med flere.

Sunnmørsposten skal i tida framover markere at det 9. april er 75 år siden krigen kom til Norge, og 70 år siden den endelig tok slutt, den 8. mai. Det gjør vi gjennom helt nye reportasjer og stoff hentet fra våre arkiv.

Les mer i Sunnmørsposten

 

- For oss er dette lokalhistorie som vi vaks opp med og har eit forhold til. I desse mobiltelefontider vil vi gjerne syne denne historia til generasjonane som kjem etter oss.

Bygningane som romma den nedlagde Vigra-sendaren, er berre eit naudskrik frå å bli rivne.

Riksantikvaren vil ikkje verne radiostasjonen. Eigaren Norkring har søkt om riving.

Les mer i Sunnmørsposten

 

 

Tragedien i skyggen av Tungtvannsaksjonen. Den største suksessen, og den største fiaskoen til Kompani Linge. Slik omtaler hobbyhistoriker Nils Ellefsen, Tungtvannsaksjonen på Vemork og Operasjon Carhampton på Sørlandet.

– Jeg har veldig respekt for det som ble utført under Tungtvannsaksjonen. Men at hele ni mann fra Sunnmøre deltok i Carhampton-aksjonen, er for mange en ukjent side ved 2. verdenskrig. Deres innsats fortjener å komme mer fram, for dette er også en historie om unge menn, mot og en krigsoperasjon som gikk fryktelig galt, mener Nils Ellefsen.

Les mer i Sunnmørsposten

Les om Operasjon Carhampton i Wikipedia

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler