Sidebar

Filtrer kildene

22
ons, nov
0 Nye artikler

Christie Woolsey (65) fra Des Moines i Washington, USA, etterlyser slektninger i Nord-Troms.

Bestefaren til Woolsey het Nils Edolf Martin Iversen og ble født i Bakkeby i 1887. I 1889 omkom hans far, Iver Nielsen, på Reisafjorden. Iversen ble da flyttet til en annen familie på Skorpa i Kvænangen. I 1909 emigrerte han til Amerika der han livnærte seg som garver.

Leif-Harry Hansen (71) beretter om barndomsminner i sin siste bok.

Hansen skriver i ”De glade 50-årene” om hva han opplevde i 1954-1957 på den ei mil lange strekningen fra Polleidet til Lyngseidet.

Han tar utgangspunkt i småbruket på hjemplassen Elvebakken. - Jeg forteller i boka om hvordan jeg som 12-13 åring oppfattet nærmiljøet.

- Boka handler om Mor Lyng og samtiden hun levde i. Da Mor Lyng var 18 år ble hun gift med Johan Hysing. Hysing hadde kjøpt hele godset som den gang omfattet Nord-Troms; Skjervøy, Nordreisa, Kvænangen og Kåfjord. Mor Lyng og Hysing flyttet til godseiergården Sør-Rotsund. Da hun var 21 år ble Mor Lyng enke, forteller Isaksen.

Lokalhistorikeren Ernst Isaksen ga ut boka i tett samarbeid med Einar H. Giæver....

Les mer i Framtidinord

 

Denne høsten kom boken De ukjente krigerne ut. Den forteller historien til norske menn og kvinner som deltok i 1.verdenskrig. Harald Helvin Arnesen fra Nordreisa var en av dem.

...Det omfangsrike kildematerialet de har benyttet består av norske og internasjonale arkiver, brev, aviser og memoarlitteratur, de har også funnet ut at ble sendt en rekke dødstelegram til Norge under 1.verdenskrig. 

Les mer i Framtid i Nord

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler