Sidebar

Filtrer kildene

22
ons, nov
0 Nye artikler

Rune Andersen har hele sitt komikerliv imitert andre mennesker på scenen.

Men når han nå lager sin hittil vanskeligste og viktigste forestilling skal den handle om han selv.

Sentralt i forestilling som er kalt «Lykkeliten», er de vonde opplevelsene han og hans tre søstre har fra barndommen med en voldelig far.

På årets utgave av bilutstillingen Villa D’Este sto det en nydelig 1955 Mercedes-Benz 300 SL i en skinnende sølvgrå farge, interiøret var i turkis, en farge som også går igjen på hjulkapslene.

Normalt sett er en slik SL sølvfarget. Men de fleste som kjøpte en ny Mercedes 300 SL var vel ikke det man kaller «normale folk».

27. februar 1980 var de to danske guttene Palle og Lars på båttur med Maersk-skipet Kristine Maersk.

Duoen reiste fra USA til den persiske gulfen, og under ferden kastet de ut fem flaskepost i vannet.

Knapt 36 år etter har en av flaskepostene dukket opp sør i Mosambik, og mange danske medier kastet seg ut i jakten på Palle og Lars.

Torsdag 1. desember 1955 ble syersken Rosa Parks (42) arrestert i Montgomery, Alabama. Hun hadde nektet å følge bussjåførens pålegg om å gi setet sitt til en hvit mann.Arrestasjonen førte til en bussboikott som varte i over ett år og blir sett på som starten på slutten for raseskillet i USA. En av lederne for boikotten var den unge presten Martin Luther King jr (26).

LETER ETTER SIN MAMMA: Marcus har laget denne plakaten for å få hjelp til å finne sine biologiske foreldre. Foto: Privat.

I 1996 kom lille Marcus Vestergaard Pedersen til verden i Aarhus i Danmark. Men det var én ting som ikke stemte da den blonde familien fikk sitt nyeste familiemedlem – lille Marcus var nemlig mørkere enn resten av familien, og ble født med sort hår.

Les mer på TV2

Stadig flere ønsker å spore opp helt unike detaljer fra hjemstedet der bunaden deres tilhører. Det kan føre til nye broderier, stoffer og farger på flere av de allerede kjente bunadene i Norge.

I utgangspunktet har jo interessen for slektsforskning generelt vokst voldsomt de siste årene. Folk er ute etter å finne røttene sine, og gjerne ned i detaljnivå. Derfor løftes gamle drakter og bunader opp og tas i bruk.

Les mer på TV2 

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler