Sidebar

Filtrer kildene

17
fre, nov
12 Nye artikler

Det har den siste tiden vært avisoppslag om salg av bedehus. Det er bare å se det i øynene: Dette er en utvikling som vil øke i omfang.

Når et bedehus avhendes og foreningsarbeidet nedlegges må styret sørge for å samle inn alt som måtte finnes av protokoller, brev, regnskap, fotografier, avisutklipp, lokale publikasjoner, byggedokumenter etc. samt salgsdokumenter.

Man bør også...

29 sjøfolk ble drept da Haugesund-skipet «Augvald» ble torpedert 2. mars 1941.

Vet du noe om mannskapet som befant seg om bord denne skjebnesvangre dagen?

I så fall vil gjerne Stiftelsen «Krigsseilermonumentet på Haugalandet» at du tar kontakt med dem. Dampskipet som var eid av Wrangell- rederiet i Haugesund fikk for alvor merke opptrappingen av tyskernes ubåtkrig våren og sommeren 1941.

– Eg gjorde eit to timar langt intervju med far i fjor sommar. 30 minuttar av dette har eg brukt i dokumentaren min. Han er gjennomgangsfiguren. Samtidig handlar dokumentaren mykje om Sjur Larsen, min tippeoldefar som var ein driftig handelsmann i Melkevik, fortel Kurt Inge Larsen.

Faren hans Trygve Larsen er 88 år gammal og ein levande forteljar.

Karmsund Folkemuseum er 90 år. Det er en god anledning for en styreleder til å si noe om hvorfor et lokalhistorisk museum er viktig og noe om hva vi ønsker oss for museet fremover.

Da jeg var i Helsinki tidligere i høst, benyttet jeg fritiden til to gjøremål. Først besøkte jeg kirkegården nær sentrum...

Monica Waage Johannessen ber Haugesunds Avis’ lesere om hjelp for å fylle et hull i den lokale krigshistorien.

– Jeg har lenge interessert meg for 2. verdenskrig og rettsoppgjøret i etterkant, sier 25-åringen fra Norheim.

– I oppgaven tar jeg derfor for meg tyskerjentenes historie både på Haugalandet og i Bergen, for å gi det et Vestlandsperspektiv, forklarer hun.

Les mer i Haugesunds Avis

 

Krigsseilernes etterkommere søker informasjon om mannskapet som seilte på M/S «Anna Odland» under 2. verdenskrig.

Organisasjonen  jobber for å etablere et nasjonalt monument over krigsseilernes innsats under 2. verdenskrig. I samarbeid med Haugesunds Avis presenterer foreningen skip fra Haugalandet som seilte i alliert tjeneste.

Les mer i Haugesunds Avis

 

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler