Sidebar

Filtrer kildene

22
ons, nov
0 Nye artikler
 

Kongsvingerguttene Glenn Luijbregts og Martin Høgberget skal fylle Rådhus-Teatret på seinhøsten, men trenger din hjelp.

Historiene? De kan være fra 40-tallet eller fra 2000-tallet, fra store og små, og om hva som helst, så lenge Kongsvinger er midtpunktet, og de er sanne. Tilhørende bilder er også ønskelig, sier de to.

Brandval historielags kalender er virkelig det – historisk – for tretti år med kalenderutgivelse er et aldri så lite jubileum.

– Vi håper like mange som tidligere år har lyst til å kjøpe kalenderen. Her er mye fin lokalhistorie i bilder og tekst, sier Holter, som sammen med Haavard Noer, Ole Johannes Østberg og Ole Erik Ruud står for det meste av kalenderarbeidet.

En mors omfavnelse var like verdifull for 100 år siden som i dag. 

Kathinka (Anne Kathrine) Grøndahl, født von der Lippe, var gift med Birger Grøndahl (1852–1935). Han ble sogneprest i Vinger i 1904, prost i Solør og Odalens prosti i 1908 og virket her til 1923.

Damen som omtales som «Fru Engelstad» som du ser her, het Gerharda til fornavn.

Les mer i Glåmdalen

 

Overraskelsen var stor, da slektsgransker Morten Aasberg fant ut at han er av taterslekt.

Tippoldefaren var beryktet og ble dømt for et drap begått i Kongsvinger. Når han forteller om sitt opphav, har han opplevd fordommer.

 

Les mer i Glomdalen

 

FATTIGSTRØKET: Grünerløkka var arbeidernes, de fattige og immigrantenes bydel. Markveien anno 1908, samme år som familien Joseph kom til Norge og slo seg ned i Nordre Gate.

26. november 2012 var det 70 år siden 532 norske jøder ble sendt med skipet Donau til Auschwitz. På Finnskogen og i Odalen bodde det to jøder. De kom aldri tilbake.

 Onsdag i forrige uke åpnet Jødisk museum i Oslo minneutstillingen Husk oss til livet, jødiske skjebner 1940-1945. 

Les mer i Glåmdalen

Kirkegården blir digital, og gravstedene fotograferes. En drøm for slektsforskere. Kirkegården er vel allerede digital, registrene er lagt ut. Men nå fotograferer vi. Det er mange graver, og vi har over 8000 navn på listene, sier Erik Kvesetberg i Solør Slektshistorielag...

Les mer i Glåmdalen

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler