Sidebar

Filtrer kildene

20
man, nov
3 Nye artikler

– Lenge har jeg tenkt at besteforeldrene mine i Skalbukilen på Åsnes Finnskog, Emma og Carl Johan Tendø, kunne fortjene en omtale.

Jeg vil hedre bestemors og bestefars minne med noen glimt og bilder.

Boka handler om et arbeidsomt og nøysomt ektepar som var trofaste mot hverandre i et livslangt ekteskap De skapte et trygt og trivelig hjem for sine 12 barn.

Karl Petter Opsahl og Kjell Henning Paulsen er ivrige slektsforskere på hobbybasis. Nå starter de Løten Slektshistorielag.

– Det er rett og slett fryktelig artig og lærerikt, sier Opsahl, som sjøl har klart å spore slekta si tilbake til 1600-tallet. To slektstreff har han også fått i stand som følge av hobbyen, som han har holdt på med i over 30 år.

Filmen «Leiret reiser seg» fylte Elverum kino under «Movies on War» i november, og den ble revet vekk da den kom på DVD rett før jul.

Nå har Østlendingen trykket opp et nytt opplag av den populære filmen som tar for seg Elverums lokalhistorie, fortalt av Anne Kristin Kronborg.

Dokumentarfilmen «Leiret reiser seg» er nå til salgs på DVD.

Dokumentarfilmen forteller hvorfor sentrum i Elverum ser ut som det gjør, ved hjelp av filmklipp fra Glomdalsmuseet, og guide og arkitekturhistoriker Anne-Kristine Kronborg.

Filmen hadde urpremiere i Elverum kulturhus under filmfestivalen Movies on War i november, og er ellers tilgjengelig for abonnenter på Østlendingens nettsider.

Nå kan altså alle kjøpe sitt eget DVD-eksemplar.

– Årets prisvinner er en god ambassadør for bygda vår, sa ordfører Egil Eide, som trakk fram Brandsnes sitt forfatterskap og arbeid for å sikre historien for framtiden.

– Han har skrevet en rekke bøker om bygda vår, sa Eide. Brandsnes har blant annet vært bygdebokforfatter, og har skrevet bøkene om Folldal kirke 100 år, Folldal Ap 100 år og Folldal kommunes 100-årshistorie.

Les mer i Østlendingen

Statsarkivet i Hamar kan ikke ta imot mer materiale. 

– Vi har helt fullt og kan ikke ta imot mer materiale, sier statsarkivar Vigdis Stensby hos Statsarkivet i Hamar. Fulle arkivmagasin i Hamar gjør at det blir avleveringsstopp av papirarkiver.

Det er ikke bare i Hamar det er fullt, det er det også i Riksarkivet i Oslo.

Les mer i Østlendingen

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler