Besøker du D.E. Turner & Co i småbyen Mooresville i North Carolina, treffer du Jack. Siden 1946 har 85-åringen stått bak disken.

I hyllene har han det meste. Alt fra lokalprodusert mat til jernvarer og antikviteter.

Butikker kommer og går, men Jack består. Det er sjel, det er lokalhistorie, og det er unikt. Og kundene elsker det.

Lite visste Aase Wynn (67) at hun skulle avsløre en stortyv i familien da hun startet med slektsgransking. Nå er historien om den tidligere journalistens tippoldefar blitt til boken ”To never med sølv”.

- Det var først da jeg oppdaget at over 50 mennesker fra Tromsø og Balsfjord vitnet i rettssakene mot min tippoldefar at jeg forsto at fortellingen kanskje kunne være av interesse for andre. Det var som å høre et kor med stemmer fra 1800-tallet, et lite blikk inn i lokalsamfunn som er forsvunnet, sier Wynn.

Les mer i iTromsø

 

Det siste året har Hallvard Birkeland, sammen med sin sønn Håkon Birkeland Toft (19), laget en 20 minutters dokumentar som baserer seg på et portrettintervju med Odd Andersen.

– Filmen ble ferdig før jul. Det er en helt nedstrippet og ekte film. Det er min interesse for Tromsøs lokalhistorie som gjorde at jeg fikk ideen til filmen. Odd var Tromsøs siste vognmann da han ga seg i 1979, sier Hallvard Birkeland.

Les mer og se klipp fra dokumentaren på iTromsø

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler