21
tor, jun
4 Nye artikler

I perioden fra 1969 til 1984 ble det laget hele 13 Olsenbandenfilmer og selv om det også kom en film nummer 14 i 1999, er det nok de 13 første filmene som virkelig kan kalles en kulturhistorisk skatt hva gjelder innblikk i gamle Oslo. 

"Dansk Adels Forening" og "Slægtsforskernes Bibliotek" har nylig gått sammen i en avtale om å digitalisere Danmarks Adels Årbok og gjøre den gratis tilgjengelig på nett. Den tradisjonsrike årboken med røtter tilbake til 1884 da første utgave utkom, er et register over alle nålevende slekter tilhørende Danmarks adel. Årboka inneholder også informasjon om alle kjente medlemmer tilhørende disse slektene. 

"Da Alfred ble født den 11. juni 1903 lå skyene tungt over Bergen by, men solen gløttet likefult frem av og til", legger du merke til hvordan setningen gir mer liv til slektsinformasjonen? Men kan det virkelig stemme at været var som beskrevet da Alfred ble født?

Vi har alle det til felles at vi kommer fra et sted, noen bor på samme sted fortsatt, mens andre har flyttet og kanskje ikke sett hjemstedet sitt på en stund. Uansett om man har flyttet eller ikke så har tidene forandret seg og det kan være ganske overraskende å se på gamle bilder fra 10, 20, 50 eller 100 år tilbake i tid. 

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler