Sidebar

Filtrer kildene

20
man, nov
3 Nye artikler

New York fødte Scarlett Johansson er kjent som skuespiller i Hollywood med filmer bak seg som for eksempel "Lost in translation". Nylig var hun kjendisgjesten i PBS serien "Finding Your Roots", hvor den tragiske skjebnen til noen av hennes slektninger ble avdekket. 

Har du en fangstmann i slekta? For 100 år siden markerte slutten på sommeren i Norge gjerne starten på fangstsessongen på Svalbard. Over hele Svalbard ble det bygget opp en rekke små fangsthytter og flere av dem står fortsatt den dag i dag. 

Tidslinjer er en fin måte å visualisere de hendelser som på en eller annen måte har påvirket livet til dine forfedre. Du kan velge deg en eller flere slektninger, men velger du kun en enkelt slektning er sjansen større for at du treffer på hendelser som han eller hun var opptatt av eller ble berørt av. 

Kirkegårdene er fulle av dem og de finnes over hele landet; gravstener som inneholder navn og gjerne fødselsdato og dødsdato og i enkelte tilfeller ytterligere informasjon som for eksempel avdødes yrke. Over hele Skandinavia har frivillige bidratt til å bygge opp registre over gravminner fra kirkegårder i både Norge, Sverige og Danmark. Registrene kan du søke helt gratis i og kanskje du finner både en eller flere avdøde slektninger. 

Dersom vi skal tro Professorene David Balding og Mark Thomas fra "University College London" er det å ta DNA-prøver for å finne ut hvor i verden man har røtter fra nærmest det samme som å kaste penger ut av vinduet.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler