22
søn, apr
4 Nye artikler

Isdalskvinnen er betegnelsen på en uidentifisert kvinne som ble funnet død i Isdalen i Bergen i 1970.

Kvinnen ble funnet i en del av Isdalen kalt Dødsdalen, som ligger i retning opp mot Ulriken. Rundt bålet ble det blant annet funnet et utbrent pass. Obduksjonen viste at kvinnen hadde fått et slag i halsregionen og hadde inntatt flere sovetabletter før døden inntraff.

Politiet sporet kvinnen til to kofferter som ble funnet på NSB jernbanestasjon i Bergen. På alle klesplaggene var merkelappene systematisk fjernet og fingeravtrykkene fant man bare fragmenter av. Det ble også funnet en fuktighetskrem som man måtte ha resept på. Legens navn og dato var imidlertid fjernet. I foret på den ene kofferten ble det funnet ca. 500 tyske mark. Det ble funnet fragmenter av ett fingeravtrykk på et par knuste brilleglass. Avtrykket var imidlertid ikke godt nok til å kunne identifiseres, men analysen styrket politiets teori om at det tilhørte den avdøde kvinnen. Politiet fikk laget en fantomtegning utfra vitnebeskrivelser og analyser gjort av liket, og tegningene ble publisert i mediene og kvinnen ble etterlyst via Interpol i en rekke land.

NRK og BBC lager nå en internasjonal podkastserie om saken.

Kripos har også nylig sendt ut en ny internasjonal etterlysning der de ber om ekstra oppmerksomhet fra de områdene av Europa der hun kan ha vokst opp.

– At hun kan ha brødre, søstre eller foreldre her i Tyskland er veldig interessant. Det kan kanskje hende noen husker henne, sier Kaffanke som laget tv-reportasjen for ARD.

Kilder: Wikipedia, NRK

 

Les mer og hør podkasten «Death in Ice Valley» på NRK Radioi

Har du noen gang lett etter en grav på en kirkegård som du vet er den rette, men graven etter din slektning viser seg å være slettet for flere år siden? I de tilfellene er det kjekt å kunne kontakte kirkekontoret som sitter på oversikt over hvem som ligger begravd hvor, uansett om gravstøtten står der eller ikke. 

Vi har dem i slektstrærne alle sammen, de slektningene som vi ikke finner ut av. Hvor ble de av? Hvem var egentlig faren til din oldefar? Hvorfor er ikke tippoldemor oppført i samme kirkebok som sine eldre og yngre søsken?

Du har sikkert lagt merke til at Slekt1 har fått sin egen nettbutikk, hvis ikke kan du jo ta en titt her. Her selger vi opptrykk av restaurerte historiske kart og anetavler. I tillegg viser vi til en del nyttige bøker for slektsforskere. 

Det finnes en rekke datingsider der ute, alt fra de "vanlige" som Sukker og Møteplassen til de som lover deg en likesinnet som søker noen av "høyere kvalitet". Det stopper imidlertid ikke der, DNA Romance er en datingside som lover deg å en potensiell match basert på ditt DNA.

Lyst til å fylle ut en anetavle, men redd for at håndskriften ikke er pen nok eller at teksten blir så liten at det er vanskelig å skrive? Nå kan Slekt1 tilby denne anetavlen som kan fylles ut på PCen før du skriver den ut eller lar den forbli digital på PCen. 

Rundt 6 000 nordmenn deltok i den amerikanske borgerkrigen (1861-1865). 12. april er det 157 år siden den startet og gjennom årene den varte mistet rundt 618 000 mennesker livet, 360 000 soldater for Nordstatene og 258 000 soldater for sørstatene.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler