22
tor, feb
4 Nye artikler

1. februar ble det endelig gratis å søke etter svensk slekt i det digitaliserte arkivmaterialet til det svenske riksarkivet. Dette ble muliggjort etter at den svenske regjeringen i 2017 ba om en rapport fra riksarkivet om hva som skulle til for en slik ordning. Resultatet var at regjeringen fra nå av kompenserer det svenske riksarkivet for 10 millioner i tapte abonnementsinntekter. 

I 2011 brant Østre Porsgrunn kirke ned etter at en 17 år gammel gutt tente på den. Denne måneden kom gravearbeidet i skade for å grave opp levningene etter blant annet Eidsvoll-mann Jens Fabricius og hans kone Elisabeth Marie.

Den 6. desember ble det endelig vedtatt i svenske Riksdagen at det svenske Riksarkivet skulle kompenseres for tapte abonnementskroner og dermed gjøre all digital informasjon fritt tilgjengelig for alle. Tidligere har digital arkivinformasjon kun vært fritt tilgjengelig gjennom svenske folkebibliotek, skoler, universtitet og høgskoler, mens privatpersoner og andre virksomheter har måttet betale for et abonnement.

Slekt1 har tidligere omtalt Riksantikvarens fotosamling der kulturminner står i sentrum.

Et større utvalg av bilder er nå digitalisert og gjort tilgjengelige i fotoarkivet som ganske logisk er kaldt "Kulturminnebilder".

I 2015 var det 13 000 bilder i samlingen som nå i 2018 består av hele 25 000 bilder.

De fleste bildene er fra perioden 1870–1960, men det er også kommet til endel nyere bilder.

 

Fredag 24. november ble syvende og nest siste bind av bygdebok-serien "Gards- og slektshistorie for Oppdal" lansert. Boka tar for seg områdene fra Vognillan til Auna og har 632 sider fulle av slekts- og gårdshistorie.

Flere artikler …

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler