21
ons, nov
4 Nye artikler

Dokumentasjon fra den franske revolusjon er nå digitalt tilgjengelig

Slekt1

Den nye web-siden forteller at hovedmålet for samarbeidet var å produsere en digital versjon av de sentrale forskningskildene for den franske revolusjon og gjøre dem tilgjengelige for det internasjonale akademiske fellesskapet. Arkivet er basert rundt to hovedressurser, Archives parlementaires og en mende bilder, først samlet i 1989, kjent som Images de la Revolution française.

Archives parlementaires

Det politiske arkivet er en kronologisk redigert samling av kilder omkring den franske revolusjonen. Samlingen ble påbegynt i midten av det 19. århundre som et prosjekt for å lage en endelig oversikt over parlamentariske overveielser. Den omfatter brev, rapporter, taler og andre førstehåndsberetninger fra et stort utvalg av publiserte og arkiverte kilder.

På grunn av opphavsrettslige begrensninger, inneholder disse digitale arkivene (FRDA AP) volumer som dekker årene 1787-1794. Teksten er blitt markert ved hjelp av tekstkodingsverktøyet TEI som gjør at steder, datoer og vilkår i den publiserte indeksen kan lett bli funnet.

 

Images de la Révolution française

Disse bildene er høyoppløselige og digitale med ca 14 000 individuelle visuelle elementer, først og fremst utskrifter, men også illustrasjoner, medaljer, mynter og andre gjenstander som viser forskjellige aspekter av revolusjonen. Dette materialet ble valgt hovedsakelig fra samlingene til Département des Estampes et de la Photographie, men er også hentet fra andre avdelinger i det franske nasjonalbiblioteket. Samlingen omfatter tusenvis av bilder fra de viktigste samlingene som HENNIN og De Vinck.

 

 

 

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler