16
fre, nov
15 Nye artikler

1800-tallets barnevandrere

Slekt1

De mange barnerike, men fattige, familiene i Vest-Agder sendte barn helt ned i 6-7 års alderen ut på leting etter arbeid. På våren måtte de forlate sine trygge hjem og det var ikke ventet at de skulle returnere før høsten hadde meldt sin ankomst. Det var da også selvfølgelig ventet at de returnerte med lønningen fra sommerhalvårets arbeid.

Grunnen til at Aftenposten skriver om denne epoken nå er ikke tilfeldig. Fredag 26. mars er det klart for premiere på filmen "Yohan-barnevandrer" ved flere av Norges mange kinoer.

Filmen er ment for hele familien, men er alikevel tro mot de historiske fakta om barnevandringene på Sørlandet på slutten av 1800-tallet. "Filmen er en Askeladden-fortelling om talentfulle Yohan på 10 år. Han bor på en fattig heigård sammen med foreldre og fire søsken. Yohan blir tvunget ut på vandring til de rikere gårder øst på Sørlandet. Han blir gjeter og passer buskapen mot ulv og bjørn og truende mennesker." (Kilde: Filmweb.no)

{GoogleAds}<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hMSXEu86g0w&hl=en_US&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hMSXEu86g0w&hl=en_US&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>{/GoogleAds}

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler