16
fre, nov
15 Nye artikler

"Spigersmeden og bonden...

Slekt1

Tove Bexum har fått med begge foreldrene og alle besteforeldrene til Knud Peter Christophersen. Når det gjelder øvrige forfedre har hun kommet helt tilbake til hans 4. tippoldefar, Nils Solum som levde i Sigdal i 1663, men etter besteforeldrene er imidlertid ikke generasjonene fullstendige.

Etter å ha gitt en innføring i hvem hans forfedre var, tar hun leseren med fremover i tid. Som tittelen sier har hun fått med hele 656 etterkommere, noe som også krever sin hovedplass i boken. Først fortelles det om Knud Peter Christophersen, deretter hans forfedre. Så fortelles det om sønnene hans og deres etterkommere og til slutt forfedrene til sønnenes koner, som alle kommer fra Borre.

Boken er utstyrt med både innholdsfortegnelse, navneregister og kildefortegnelse. Ved hjelp av navneregisteret kan man finne omtalte personer både på fornavn og etternavn. Det vil si at man finner for eksempel Christen Nilsen Stenbjørnrød (1657-1739) på "Christen" og på "Stenbjørnrød". Slike dobbeltoppføringer virker for en bibliotekar noe unødvendig tidkrevende. Det ville holdt lenge med etternavn, så kunne forfatteren heller brukt energien på et stedsnavnregister. Et stedsnavnregister ville gjort det langt lettere å finne ut av familiens geografiske omfang.

Alt i alt er boka en praktbok. Det er ikke ofte man kommer over så omfangsrike og forseggjorte slektsbøker. "Spigersmeden og bonden" er ikke bare informativ med navn og årstall, men innehar også krydder i form av utdrag fra avisartikler, dagboksnotater osv. Bexum har også fått med en selvskreven livshistorie av/om seilskuteskipper Magnus Melsom (1869-1949) som utvandret til Australia. Dette er god lesning for slekten, men også flott inspirasjon for andre som vil skrive noe lignende.

Ta gjerne kontakt med Slekt1 dersom du har skrevet en bok, eller er i gang med et lignende arbeid.

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler