16
fre, nov
15 Nye artikler

Familien kom fra Holet på Norddyrøy

Slekt1

- Men min oldefar Adolf Olsen Stranda var født og oppvokst i Holet, og var yngst i en søskenflokk på åtte. Denne slektsoversikten starter med Ole Andreas Kristoffersen født 26.mai 1838. Han ble gift 13.jul 1863 med Anna Andreasdatter født i 1840. Anna tror vi kommer fra plassen Vekan på Nabeita på Frøya og Ole skal ha sitt oppkomme i Småviken på Sør-Dyrøy. Ole og Anna bosatte seg i Holet på Norddyrøy, Frøya rundt 1863.

Den eldste av barna Anna Pauline Markusen var født i 1864, ble gift med Johan Markusen. De bosatte seg på Kvalværet nord om Sætra på Norddyrøy, og fikk åtte barn. De fleste ble boende på Kvalværet, forble ugift. Etterkommere kaller seg blant annet i dag for Sjårud, Bekken, Bremnes og Riiber.

Barn nummer to het Christine og ble gift med Ove Laksholm og bosatte seg i Mausen. Ove og Christina fikk ni barn, og etterkommerne etter disse er i dag spredd fra Kirkenes i nord til Seattle i USA. Noen bor fortsatt i Mausen, noen på Ørland og mange bor sør for Trondheim.

Barn nummer tre kalte seg for Maria Arntsen, gift med Petter Arntsen Dyrø fra Sørdyrøy. Han var sønn av Peter Jensen Huss. De fikk tolv barn. De bodde mye av tiden på Døggersøya, en liten holme på yttersiden av Sætra på Norddyrøy. To av ungene emigrerte til USA, to bosatte seg i Trondheim, ei i Åfjord, to i Sverige, en i Ålesund, ei på Storfosna, ei på Sortland og ei i Kyrksæterøra. Etter at Maria døde, gifter Petter seg på nytt og flytter etter hvert til Støm på Hitra.

De fem yngste, som alle var gutter bosatte seg i Hullet på Norddyrøy. Det var Ulrik Olsen, Karl Olsen, Ole Olsen, Marius Olsen og Adolf Olsen. Både Ulrik, Ole, Karl og Marius var knyttet til slippen i Holet på Norddyrøy, og drev som båtbyggere. Yngstemann Adolf, Bjørns oldefar flyttet etter hvert til Stranda på Sørdyrøy. Noen av etterkommerne til disse fem brødrene bor fortsatt på Frøya og Hitra, men er også spredt ut over det ganske land.

Oversikten er på om lag 330 sider, og har et sted mellom 300 og 400 bilder. Totalt er det listet 703 direkte etterkommere etter Anna og Ole Andreas Kristoffersen Hullet, fordelt på 8 barn, 103 barnebarn, 190 oldebarn, 258 tip-oldebarn, 132 tip-tip-oldebarn og 15 tip-tip-tip-oldebarn.

-Jeg har kommet i kontakt med mange hyggelige personer, som har hjulpet meg med navn og bilder. Jeg blir ikke rik på penger av dette, men jeg blir rik på samvittighet, over å vite at jeg har gjort en solid innsats for våre etterkommere, avslutter Bjørn Boge i Moss.

Kos deg med boken, bruk den og send meg ny informasjon om vår felles familie, dersom du skulle besitte dette.

Kjøp boken

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler