21
ons, nov
4 Nye artikler

Uelandslekta

Slekt1

Hvert av de 10 barna etter Ingeborg Iversdatter og Tobias Tollaksen Ueland har fått sin egen farge i boka. Det hele begynner med en blåfarge hvor man kan lese om eldstejenta Anna Kirstina Ueland (f. 1872). Etter fem sider med bilder og tekst om henne og den familien hun stiftet med Ole Olsen Sør-Varhaug (f. 1847) kommer slektstrærne til enkelte av hennes barns barn (dvs. oldebarna til Ingeborg Iversdatter og Tobias Tollaksen Ueland). Slik går det slag i slag gjennom boka blått, grønt, gult, rødt, oransj, brun, grå, lilla, osv.

Det fine er at fargene følger arkene helt ut til kanten, noe som gjør det veldig enkelt å se hvor mye som omhandler de enkelte grenene etter Ingeborg og Tobias. Det hele minner litt om de populærvitenskapelige fagbøkene som hvert år kommer ut fra norske forlag, lesevennlige for å kunne treffe det brede publikum.

Desverre har ikke forfatteren fått dokumentert all etterslekten etter ekteparet boka tar utgangspunkt i. Det fremkommer av teksten at det finnes flere personer som ikke omtales ved navn i boka. Hva dette skyldes vet jeg ikke, men for all del... gransking av nåtid er noe helt annet enn gransking av fortid. Dessuten inneholder boka omtrent 2700 navn, noe som alene er et imponerende stykke arbeid.

Hvis jeg skal sette fingeren på et minus ved boka må det være mangelen på et navneregister. Dersom man ønsker å slå opp en enkelt person, forutsettes det at man kjenner til hvilken gren av slekta etter Ingeborg og Tobias vedkommende tilhører.

Den 240 sider store boken er utgitt på Tarald Uelands eget forlag, "Ueland Historiske Forlag". Layouten er utarbeidet av Stian Søvik i Pierrot Grafisk Studio.

Selv om du ikke har koblinger mot Ueland-slekta kan den absolutt være verdt en titt dersom du ønsker inspirasjon på hvordan også du kan utforme din slektsbok på en nyere og mer lesevennlig måte. Anbefales!

Konklusjon

+

  • Fargebruk gir lesevennlighet
  • Rikt illustrert
  • Ryddig oppsett
-
  • Manglende navneregister

 

Ta kontakt dersom også du ønsker din slektsbok omtalt eller anmeldt av Slekt1.

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler