19
man, nov
4 Nye artikler

Historiske kart fra Finn

Slekt1

Markedsplassen Finn.no lanserte for seks år siden historiske kart i sin karttjeneste. Stadig blir nye historiske kart og tegninger lagt til slik at du kan få et innblikk i hvordan de ulike byene og tettstedene var i Norge for 50, 100 og kanskje 150 år siden.

Historiske flyfoto
De nye historiske kartene gir deg også tilgang til flyfoto som er satt sammen over en rekke norske byer. Bildet til venstre viser Oslo i 1937 og Vestbanen i drift, samt byggingen av Oslos rådhus.

Oslo, Trondheim, Bergen, Kongsberg og Ålesund er bare noen av byene du nå kan se ved hjelp av de historiske kartene. Hvor langt tilbake i tid kartene går varierer fra by til by. For eksempel er Tønsberg i skrivende stund bare utstyrt med historiske kart tilbake til 1883, mens Trondheim har kart helt tilbake til 1800.

Slik finner du historiske kart og flyfoto
For å benytte tjenesten går du inn på Finns karttjeneste og stiller inn kartet på det området du ønsker å se fra gamle dager. Da vil det dukke opp et menypunkt : "historiske", klikk på dette og du får se hvilke år det finnes kart fra hos Finn på det aktuelle stedet.

Finn.no har fått bildene fra Statens kartverk og Oslo kommune gjennom Norkart.

Til Computerworld forteller produktsjef for kart, Per Eirik Marton, at de i lengre tid har fått henvendelser fra folk som ønsker å vite når bildene i kartene er tatt. Han forteller videre at dette gir deg mulighet til å se hvordan Aker Brygge så ut på 80-tallet, men også å kunne dokumentere om naboens tre har vokst seg for stort.

For oss slektsforskere gir dette en unik mulighet til å se hvordan omgivelsene så ut i tiden til våre nære slektninger og kanskje også i vår egen barndom?

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler