18
søn, nov
6 Nye artikler

Hodeskalle fra den amerikanske borgerkrigen skulle auksjoneres bort

Slekt1

Skallen ble funnet i 1949 av gårdsarbeidere på Benner Farm i Gettysburg. På dette stedet var det i 1863 en grusom kamp som etterlot seg mer enn 45.000 døde og sårede soldater eller soldater som aldri ble funnet. Den omtalte hodeskallen og andre gjenstander ble funnet nord for en låve som ble brukt som feltsykehus under det blodige slaget og en navneplate funnet i nærheten kom fra en Louisiana enhet av den konfødererte hæren.

Auksjonshuset mottok dette fra en anonym selger for flere måneder siden og de anslo at det ville innbringe mellom 50.000 til $ 250.000 dollar.

Nyheten om auksjonen utløste en storm blant historikere som hevdet at salget av skallen var en fornærmelse mot den uidentifiserte soldats minne.

Auksjonshuset Estate Auction Company har nå uttalt at de har endret mening og vil heller donere hodeskallen og flere andre objekter som var opp for auksjon, til National Park Service i Gettysburg National Military Park.

US National Park Service-tjenestemenn hadde tidligere sagt at hodeskallen burde doneres for begravelse på the Soldiers National Cemetery ved Gettysburg. Parkens personell sier det fortsatt er uoppdagede etterlatendskaper av soldatene ved Gettysburg og de behandler hele slagmarken som en hellig gravplass.

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler