16
fre, nov
15 Nye artikler

Hugo Køhler = Johan Orth?

Slekt1

Johan Orth var en østerriksk erkehertug som ble født i 1852. Etter å ha kommet i krangel med sin fetter Franz Josef, skal han ha frasagt seg adelstitler for så å forsvinne. Den allmenne oppfatningen var at han skal ha forlist og druknet i 1890. 

Familien til Hugo Køhler har nå tatt i bruk moderne DNA-teknologi for å få bekreftet sitt familiemedlems siste ord. I januar i år fikk de åpnet Køhlers grav, på Kristiansand kirkegård for å få tak i hans DNA. Deres påstand er at Johan Orth kjøpte identiteten til en annen Hugo Køhler som skal ha omkommet i Egypt, rundt århundreskiftet.

Nå forsøker familien å få tillatelse til å hente ut DNA fra Orths foreldre, storhertug Leopold II (1797-1870) og prinsesse Maria Antonia (1814-1898). Disse ligger i en egen krypt i kapuzinerkirken i Wien. Dette vil kunne bekrefte eller avkrefte Hugo Køhlers siste ord. Skulle etterkommere etter Orths foreldre motsette seg dette vil det føre til sivil rettssak, opplyser slektsforsker Jan Frode Johansen til Fædrelandsvennen. Johansen jobber forøvrig for de norske etterkommerne av Hugo Køhler.

Bildet viser: f.v. Johan Orth og Hugo Køhler

Bergens tidene har laget denne kronologien om Hugo Køhler

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler