18
søn, nov
5 Nye artikler

Hva maleriet hadde skjult i over 150 år

Slekt1

Mange av malerier i samlingen kommer fra en testamentarisk gave av grunnleggeren, Richard, 7.Viscount Fitzwilliam (1745-1816), som arvet en betydelig gruppe malerier fra sin morfar, Sir Matthew Decker. 

Det var mens oppussingen av Fitzwilliam galleriet var i gang at en rekke kunstverk ble sendt for behandling til museets Hamilton Kerr Institute, som spesialiserer seg på bevaring av staffelimalerier. Under restaureringen oppdaget, Shan Kuang, en doktorgradsstudent, at i en av bildene hadde en hval vært skjult under lag av maling i over et århundre. Det er ikke klart når eller hvorfor noen bestemte at hvalen måtte forsvinne, men en analyse av malingen som ble brukt til å dekke opp dyret antyder at endringen fant sted i det 18. eller 19. århundre.

"I dag behandler vi malerier som selvstendige kunstverk, men i de foregående århundrer ble ofte malerier kun betraktet som elementer tilpasset det øvrige interiøret - eller tilpasset tidenes skiftende moter og smak," forklarer Kuang. "Det kan også være mulig at hvalen ble fjernet fordi tilstedeværelsen av et dødt dyr ble oppfattet som støtende eller kanskje grunnen var at bildet var mer salgbart uten hvalen? "

Se den fascinerende videoen hvor Shan Kuang forteller hvordan hun fant hvalen.

 

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler