18
søn, nov
5 Nye artikler

I slekt med Dracula?

Slekt1

Grunnen til at denne saken har gått sin seiersgang gjennom verdenspressen skyldes at Pattinson selv spiller vampyr i Twilight-triologien. Det er heller ingen hvem som helst Dracula han er beslektet med, men "Vlad spidderen" som regnes som den ekte Dracula.

Vlad Ţepeş som han heter på Rumensk ble født i 1431 og døde i 1476. Han styrte med jernhånd og deltok i en rekke suksessrike slag mot tyrkerne. Han var populær blant befolkningen, blant annet fordi han utryddet korrupsjonen blant skatteinnkreverne. Han var imidlertid en brutal hersker og lot anslagsvis mellom ti og tyve tusen mennesker, blant annet tyrkiske krigsfanger, bli spiddet levende på påler uten å skade vitale organer slik at smerten varte lenger før døden inntraff. Vlad Tepes' brutalitet skapte myten om at han var vampyr, og denne skikkelsen gav navn og tittel til hovedpersonen i den irske forfatteren Bram Stokers berømte roman fra 1897 om vampyrgreven Dracula fra området Transilvania nord for Valakia.

Sant eller ikke, det som gjør historien spesielt artig er at slektsskapet visstnok går via det britiske kongehuset. Noe som med andre ord gjør prins William og Harry også til Dracula-etterkommere.

Kilde for deler av tekst og bilder: Wikipedia og Filmweb.no

 

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler