18
søn, nov
5 Nye artikler

Johan Hilmer Olsen (1860-?)

Slekt1

I 1874 (konfirmasjon) bodde han i en av Fredrikstads fattigste bydeler, nemlig Apenesberget også kjent som Apenesfjellet. Dette slumområdet i Fredrikstad var ikke noe satsingsområdet for kommunen som ikke brukte tid på å bygge ut vei, vann eller kloakk i området.

Om det var de fattige strøkene han kom fra som fikk han til å utvandre, vites ikke, men det kan jo være nærliggende å tro. 

Han var imidlertid ingen ensom ulv, da han dro for å søke lykken i USA. Den 7. november 1886 giftet han seg nemlig med Caroline Gulbrandsen (1867-ca.1955) og sammen fikk de to barn, sønnen Bernt Olaf Olsen (1887-) og datteren Sofie Theodora Olsen (1889-1981). 

En lang erfaring som familiefar i Norge fikk han imidlertid ikke da han, samme år som datteren ble født, satte kursen mot USA.

Caroline og Johan Hilmer holdt kontakten en stund, han ønsket henne og barna over, men det var en reise hun ikke orket å utsette to små barn for. Amerikabrevene fortsatte å komme i en periode, før det til slutt ble stille fra Johan Hilmer.

Hvor ble han av?

Enkelte forsøk har blitt gjort på å forsøke å finne spor etter hva som skjedde med Johan Hilmer Olsen, men fortsatt er hans skjebne ukjent for familien. 

Søk i Ancestry gir kun treff på ekteskapsinngåelsen til Caroline i 1886, men et søk på BillionGraves avdekker en, nå slettet, grav over en Johan Olsen som døde i New York i 1937. Dersom dette er Johan Hilmer Olsen, ville han vært 77 år gammel da han døde. Navnet Johan Olsen er derimot for vanlig til å kunne la saken bero med dette.

Vet du noe om hva som skjedde med Johan Hilmer Olsen? Send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler