18
søn, nov
5 Nye artikler

Koffert full av kjærlighetsbrev funnet

Slekt1

 

Innholdet i kofferten fortalte om en ung amerikansk offisers liv og død under annen verdenskrig, inkludert hundrevis av brev mellom ham og hans kone Betty Lou.

Smith avgjorde at han ville åpne noen av brevene og fikk da vite at major Haas hadde forlatt sine medisinske studier og vervet seg i 1941, et par år før Pearl Harbor. I september 1944 stoppet brevene brått. Majoren hadde forulykket i en kollisjon i luftrommet over Frankrike. Uheldigvis for ham var en annen offiser plutselig blitt syk og Haas var blitt tilkalt som stedfortreder i siste øyeblikk.

Detektiv Smith bestemte seg for å finne den unge offiserens familie. Det var en avgjørelse som vil bruke mye av hans fritid i løpet av de neste fire år. Etter en lang tid fant han endelig fram til en bror av Major Haas som nå bor i Florida. Kofferten med brevene ble sendt til ham, men Haas hadde for lengst mistet kontakten med brorens familie, så letingen måtte fortsette.

Til slutt, i januar i år, kom barnebarnet til Major Haas over en av hans etterlysninger på internett og familien var funnet!

Betty Lou hadde dessverre dødd i 1987, men datteren som bare hadde vært 4 måneder da faren omkom lever fremdeles. 

Søndag etter Valentinsdagshelgen ble brevene overlevert. Datteren har nå både fått lære om en far hun aldri har kjent og funnet en tapt onkel.

 

Les artikkelen i Kolo 8 News Now og se videoen her

 

 

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler