19
man, nov
4 Nye artikler

Ny oversikt over slektslitteratur

Slekt1
{noreg}{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4064624966162732";
/* 336x280, opprettet 12.07.09 */
google_ad_slot = "6711182094";
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}{/noreg}

Tanken om en slik oversikt har vært der lenge, men med rundt 7000 slektsnavn og desto flere artikler/bøker var vi nødt til å finne et godt system å formidle oversikten gjennom. Valget falt til slutt på katalogsystemet SOBI2 som muliggjør en rekke ekstrafunksjoner, noe jeg vil komme tilbake til.

Naturligvis var det ikke bare å sette igang å legge inn poster, systemet måtte først tilpasses det norske alfabetet. Heldigvis fant vi kompetanse på dette hos nettfirmaet Webverksted og etter litt testing var alfabetiseringen i orden. SOBI2 er egentlig en katalog for å registrere informasjon om forskjellige firmaer/virksomheter, men takket være en åpen løsning gikk det smertefritt å gjøre det om til en oversikt over slektslitteratur.

Oversikten er ikke ment som enveiskommunikasjon, men tillater både kommentarer og karaktergivning av de forskjellige bøkene/artiklene. Ønsker du å overvåke utgivelser for et spesielt navn er dette også mulig ved hjelp av RSS (eksempel). 

Det er også et eget tilbakemeldingssystem som gjør det enkelt å komme med tilbakemeldinger vedrørende den enkelte post. Under hver enkelt post er det satt inn en "Rapporter feil"-link, hvor du raskt og enkelt kan gi tilbakemelding til Slekt1 dersom noe må utbedres.

Til nå har kun "beskjedne" 2500 poster blitt lagt inn i systemet og vi regner med at det utgjør rundt 20% av det endelige (foreløpige) antallet. Produksjonen av slektsbøker/artikler har kanskje aldri vært større enn hva vi har sett det siste tiåret. Internett og PC har muliggjort produksjonen av slikt materialet i langt større grad enn tidligere. Slekt1 vil gjøre sitt beste for å legge inn det som blir utgitt og skulle vi gå glipp av en utgivelse så kan vi kanskje regne med et hint fra deg?

Sjekk ut den nye oversikten her!

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler