19
man, nov
4 Nye artikler

Fikk Juan Manuel Fangio etterkommere?

Slekt1

Da den argentiske formel 1-føreren Juan Manuel Fangio (1911-1995) døde, trodde omverdenen at han var barnløs. Nå, 20 år senere, skal graven åpnes for å få et endelig svar på om det finnes etterkommere etter den legendariske formel 1-føreren.

Fangio ble femdobbelt verdensmester, en rekord som stod helt til Schumacher slo den i 2003, 46 år senere.

Etter ordre fra en domstol i Argentina ble graven åpnet for å ta DNA-prøve av levningene til Fangio. To menn, nå i 70-årene, hevder nemlig at de begge er sønn av Juan Manuel Fangio.

Oscar Espinosa hevder at Fangio hadde et forhold med sin mor Andrea Berruet. Ruben Vazquez hevder samtidig at han også er sønn av Fangio, begge nå i 70-årene.

Vazquez skal ha uttalt: "Jeg vet jeg er sønnen til Fangio, men jeg håper at retten vil støtte dette. I en alder av 71 år trenger jeg å kjenne min rette identitet. Det er noe jeg ønsker for meg selv og for mine barn og barnebarn".

Da Juan Manuel Fangio døde stilte 10.000 mennesker seg opp og klappet taktfast som en siste hilsen til den avdøde formel 1-føreren.

Fangio selv anerkjente ikke (eller visste ikke om) at han hadde fått barn, selv om sjansene absolutt var til stede. I sin "storhets-tid" hadde han en rekke kjærester og ryktene skal til og med ha det til at en romanse var på gang mellom Fangio og Eva Peron. 

Å åpne "det siste hvilestedet" til en avdød er ikke ukontroversielt. Gerald Donaldson, forfatter av biografien om Fangio "Fangio, The Life Behind The Legend" skal ha uttalt  "Denne saken er smakløs, men vil ikke rikke ved Fagnios omdømme. Jeg tror folk flest reagerer på det som nå skjer".


Kilder:

http://www.dagbladet.no/2015/08/09/sport/sportno/idrett/motorsport/formel_1/40534960/

http://bigstory.ap.org/article/6dd1e9a21c19401294c78a7445c95440/argentine-judge-orders-body-racing-star-fangio-exhumed

http://www.express.co.uk/life-style/life/593561/juan-manuel-fangio-formula-one-playboy-racer

 

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler