18
søn, nov
6 Nye artikler

Personlige data fjernet fra irsk slektsnettsted grunnet sikkerhetsfrykt

Slekt1

Irish Genealogy er et nettsted som er opprettet av Instituttet for kunst, kulturarv og Gaeltacht (et keltisk språk som tales i områder på Irland). Dette nettstedet tilbyr personer født eller gift i Irland muligheten til å søke på sivile poster, for eksempel fødselsattester, som en del av forskning på egen familie.

Disse postene inneholder imidlertid også opplysninger som fødselsdato og mødres pikenavn, informasjon som er hyppig brukt som sikkerhetsspørsmål for kontoer bl.a. i nettbanker. Denne informasjonen er ikke juridisk definert som "sensitiv" under irsk personvernlovgivning, men kommisjonen gikk uansett inn for å hindre at slik data ble offentlig. 

Billy Hawkes, den irske databeskyttelsekommissæren, sa at hans kontor var blitt konsultert, men at det ikke var blitt gjort klart at tilgjengelig informasjon ville være moderne så vel som historisk. "Vi ble konsultert i sammenheng med å offentliggjøre registre som var over 100 år gamle og det er helt greitt, men dette var et total sjokk for oss" sa han til den irske Times.

Informasjonen som nå er på nettsiden har alltid vært offentlig tilgjengelig, men før den elektroniske tilgangen til disse postene ble slått på krevdes det betaling å få en enkelt kopi av slike opplysninger. På nettet ble det nå tilbudt gratis søk og det kunne være potensialet for at ondsinnede aktører nedlaster massevis av data i et forsøk på å matche opp informasjon med poster fra andre kilder.

I mars 2013 da det irske slektsnettstedet ble lansert var det fokusert på historiske kilder, det ga brukerne muligheten til å søke i folketellingene fra 1901 og 1911.

Dersom en nå forsøker å gå inn på dette nye området som ble åpnet for søk torsdag 3. juli får en beskjeden "Dette søket er midlertidig utilgjengelig ... videre oppdateringer vil bli foretatt."

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler