18
søn, nov
5 Nye artikler

Rensket gravstener med stålbørste før gravminneregistrering

Slekt1

Stålbørsten brukte han til å børste flere av de nær tre hundre år gamle gravstene, hvorav enkelte også tilhørte veteraner fra den amerikanske borgerkrigen.

Dessverre ble de historiske gravstenene skadet av den ivrige mannen, som nesten børstet inskripsjonene så godt at flere av dem nå nærmest er usynlige.

Møre Gravmonumenter sier blant annet dette om vedlikehold av gravminner: "Det er viktig å huske at man aldri skal bruke børster av stål eller andre metaller som kan forårsake rustdannelser og riper. Det er også viktig at man er svært forsiktig når man vasker i nærheten av inskripsjonen eller ornamenter på gravsteinen. Bokstavene og ornamentene er gjerne fylt med gull, sølv eller lakk, og kan fort bli skadet av en børste. Hvis det har begynt å gro mose eller lav i skriften på gravstein, kan man forsiktig forsøke å fjerne dette med et verktøy av hard plast eller tre."

For den ivrige bidragsyteren sin del er han fortsatt kun mistenkt i saken, og den lokale politimesteren i Surgoinsville vil nå høre med riksadvokaten om han skal anmeldes for handlingen.

Kilde: Timesnews

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler