18
søn, nov
5 Nye artikler

Sverige får egne tidsskrift om slektshistorie

Slekt1

"Det føles veldig bra, men det er tøffe tider for å lansere et nytt tidsskrift. Vår forskningsavdeling har hjulpet oss til å gjøre intervjuer og folk er veldig positive. Vi har stor tro på avisen og vi har også sterk støtte i forlaget" sier Magnus Bergsten. Han er både er ansvarlig utgiver for Släkthistoria, og også redaktør av søsterpublikasjon Populär Historia.

Släkthistoria har i hovedsak vært markedsført gjennom LRF Medias egne tidsskrift. Nøyaktig hvor mange abonnenter bladet allerede har ønsker Magnus Bergsten ikke å avsløre, men han sier at de fikk nesten dobbelt så mange abonnenter som forventet for de tre første utgavene. "Det er svært vanskelig å spå hvor mange eksemplarer vi kan selge. Hvis vi ser på våre andre utgivelser så går salget opp og ned fra måned til måned. Men jeg håper at vi snart kan være på totalt opplag, både abonnements- og løssalg, av 10 000 eksemplarer. Det langsiktige målet er å selge rundt 20 000 eksemplarer i løpet av to år." Seks utgaver av Släkthistoria vil bli publisert i 2014. I tillegg vil abonnentene motta et digitalt nyhetsbrev.

Sjefsredaktør for bladet Svenska Öden & Äventyr uttaler at han ikke er redd for konkurranse fra LRF Media. "Jeg føler at bladet vårt er betydelig bredere. Deres tidsskrift er fokusert på slektsforskning og det er bare en del av hva vi har tenkt å skrive om. Klart det er en konkurrent, men det føles smalere. Svenska Öden & Äventyr vil ha ca 90 prosent redaksjonelt innhold, resten vil være fra leserne selv og det vil ikke være så mye reklame.

Magasinet har også et samarbeid med slektsforskningsnettstedet Ancestry, en ekspert vil svare på spørsmål om slektsforskning og det skal produseres en slektsforskningsskole til avisen.

 

 

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler