18
søn, nov
5 Nye artikler

TV dramaet Downtown Abbey inspirert av heltinne fra 1. verdenskrig

Slekt1

Avisen The Mail on Sunday har fått dokumentert dette gjennom papirer fra den engelske regjering. Lady Almina var en fargerik sosietetskvinne da den første verdenskrig brøt ut. Hun bygget om flere rom i Highclere til operasjonsrom med postoperativ avdelig.

Lady Almina ble en utrettelig forkjemper for soldatene og brukte det meste av sine midler på å gjøre tilværelsen så godt som mulig for dem mens de var i hennes varetekt. Offiserer som ble behandlet der fortalte at de ble servert øl av tjenere og beskrev stedet som "paradis".

Den andre serien i Downtown Abbey beskriver dette og episoden med sex skandalen hvor en av sykepleierskene blir oppdaget «in fagrante delicto» med en av pasientene er tatt fra virkeligheten. Sykepleiersken ble prompt fjernet fra slottet av Lady Almira, som personlig tok seg av pasientene.

The Mail on Sunday forteller at engelske regjeringsdokumenter viser til at det var flere kvinner blant de 760 personene som nektet å å bli offisielt æret for sin innsats under den første verdenskrig. Avisen spekulerer i hvorfor de avviste denne æren og kommer fram til at det er mulig de betraktet slike tildelinger usmakelig etter å ha sett grusomhetene i første verdenskrig.

Millicent, hertuginne av Sutherland, var en feiret skjønnhet som drev en ambulanse enhet og flere feltsykehus i nærheten av frontlinjen.

Lady Stirling Maxwell endret sitt skotske hjem, Pollok House, til et sykehus og en av sine London boliger til i et hjem for blinde soldater

Julian Fellowes, skaperen av Downton Abbey, har sagt: «Jeg er sikker på mange av disse kvinnene var genuint beskjedne om sine prestasjoner og ikke ønsket å være det vi i dag kaller kjendiser. For vår generasjon er beskjedenhet og det å finne tilfredsstillelse i arbeid i seg selv - snarere enn i offentlig smiger - svært vanskelig å tro på, men for disse kvinnene ville det faktum å bli gjenkjent på gata ha vært tortur.

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler