16
fre, nov
15 Nye artikler

Danske historiske aviser

Slekt1

I Norge har vi etterhvert blitt ganske så bortskjemte når det kommer til tilgang til digitaliserte slektshistoriske kilder. Mye er underlagt betalingsmurer så fort vi leter etter kilder i utlandet, men noe er også her fritt tilgjengelig. Det danske Statsbiblioteket, Det Kongelige Bibliotek og Det Danske Filminstitut har gått sammen om portalen Mediestream for tilgjengeliggjøring av danske aviser, radio, tv og reklamefilmer. 

Selv om det kan være underholdende å se i historiske reklamefilmer så er nok de historiske danske avisene mest interessant for oss slektsforskere. 

Se listen over digitaliserte danske aviser

Siden 2014 har de jobbet for å digitalisere 32 millioner avissider. Prosjektet skal i følge portalen være ferdigstilt i løpet av 2016, men fortsatt mangler 20 av de 32 millionene avissidene de har som mål å digitalisere.

Som med norske Bokhylla, er også teksten på det digitaliserte materialet indeksert i Mediestream. Man kan derfor søke på navn, steder og det man ellers måtte ønske og få treff direkte i de avisene hvor dette står omtalt. 

Besøk Mediestream

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler