Sidebar

Filtrer kildene

20
man, nov
3 Nye artikler

DigitaltMuseum

Slekt1
Typografi

Digitalt museum har som formål å gjøre de forskjellige museers samlinger lett tilgjengelig for publikum. Pga. plassmangel har store deler av disse samlingene tidligere dessverre bare eksistert i museenes arkiver, ute av rekkevidde for mulige interesserte.

Nå har KulturIT og Norsk Kulturråd utviklet dette nettstedet som stadig er under utvikling og kan kanskje også være et verktøy for deg?

Museene

Bildene er registrert under forskjellige tema/utstillinger/emner. Det er de forskjellige museene som bestemmer hva som skal offentliggjøres fra dem. Du kan gå inn på de enkelte museene og se hva som er lagt ut der.

Digitalt museum har oversikt over museene her.

Bidra til museets sider

Du kan selv bidra til museets kunnskapsbase ved å komme med kommentarer eller informasjon om bildene. Du kan være med på å foreslå hva som skal framheves spesielt.

Du har muliget til å stoppe evt. utlagt informasjon om deg selv eller nærstående personer ved å kontakte museet direkte via lenken ”Gi museet tilbakemelding” som ligger på hvert museums side.

Register deg

Du kan lage din egen side ved å registrere deg på Digitalt Museum. Da kan du lage din egen mappe med bildesamlinger fra de forskjellige museene og kanskje dele dette med resten av familien?

Både Norge og Sverige

DigitaltMuseum finnes både i Norge og i Sverige, men med tanke på vår felles historie og familiers flytting over landegrensene, burde det kanskje også være en forbindelse til Danmark?

Bildet

Bildet vi har satt inn her er fra 14. juni 1952. Det er reklame for Blue Master sigaretter i et opptog i forbindelse med "Oslo-dagen" det året.

Fotoet er fra Tiedemanns reklame- og tobakksmuseum.

Fabrikken var en sentral og ledende aktør innen nærings- og nytelsesmiddelindustrien, og utgjør et langt og viktig kapittel i norsk industrihistorie. Tiedemanns Tobaksfabrik la ned produksjonen i 2008, etter 230 års virksomhet. Norsk Folkemuseum overtok Tiedemanns reklame- og tobakksmuseum i 2010.

 

Gå til Digitalt Museums norske side

Gå til Digitalt Museums svenske side

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Filtrer kildene

Gratis slektstavler