18
søn, nov
5 Nye artikler

Bibliotek uten bøker

Slekt1

Det er klart vi har kommet inn i en digital tid, men er vi virkelig klare for å kvitte oss med Johannes Gutenberg sin teknologi allerede nå? Skolens argument er at de i stedet bygger et virtuelt bibliotek med adgang til 2 millioner bøker, fremfor de tidligere 20 000.

{noreg}{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4064624966162732";
/* 336x280, opprettet 12.07.09 */
google_ad_slot = "6711182094";
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}{/noreg}

Rektor ved skolen, James Tracy, sier at de ser på prosjektet som et foregangsprosjekt. Han ønsker at det nye skolebiblioteket skal bli oppfattet som en modell for skoler i det 21-århundre. Det er derimot ikke en felles begeistring ved skolen for ledelsens avgjørelse. Flere ansatte frykter at elevenes fokus og dermed læreevne vil bli redusert når de stadig vil bli avbrutt av e-post og andre meldinger fra en datamaskin samtidig som de forsøker å tilegne seg kunnskap.

Keith Michael Fiels, fra the American Library Association, ytrer bekymring for holdbarheten ved lesebrettene og tilgangen til gratis materiale. Han frykter dessuten at kommersielle interesser vil gjøre det vanskelig for studentene å få like god tilgang til bøker over nettet som via et bibliotek.

Til slutt kan det nevnes at der hvor veiledningsskranken tidligere stod har de nå bygget en kaffebar som inkluderer en cappuchino maskin til den beskjedne sum av ca. 12 000 USD (ca. 75 000 kroner).

Les også:
Kommer e-bygdeboka?

Les mer på Boston.com

Nyhetsbrev fra Slekt1

Vi sender sporadisk tekster publisert
på Slekt1 og produkter publisert i vår nettbutikk.

Lag, en, vakker, nettside, Med, din, egen, personlige, domene, SimpleSite

Gratis slektstavler